Opel - Newsletter

Opel - Newsletter

Όλα τα τελευταία νέα για την Opel και για τα προϊόντα και της υπηρεσίες της απευθείας στο inbox σας.

Εγγραφείτε τώρα!

Opel - Magazine

Γεγονότα, στυλ, συναισθήματα ... το Opel Magazine σας γνωρίζει με τον κόσμο της Opel και όχι μόνο ...

Περισσότερα

ΝΕΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΥΨΗΛΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ASTRA OPC

14 Φεβ 2012

 • Καθίσματα OPC, από νέο οργανικό υλικό, ελαφρύτερο κατά 45%
 • Η οδηγική εμπειρία είναι πιο σπορ και δυναμική από ποτέ
 • Το πρώτο κάθισμα στην μικρομεσαία κατηγορία coupé με πιστοποιητικό υγιούς πλάτης από τους ειδικούς της AGR
Opel - Νέα καθίσματα υψηλών προδιαγραφών κάνουν το ντεμπούτο τους στο νέο Astra OPC

Rüsselsheim. Το νέο Astra OPC, το ισχυρότερο Astra όλων των εποχών, θα διατίθεται με νέα, υψηλών προδιαγραφών καθίσματα μπάκετ. Τα κορυφαίας τεχνολογίας καθίσματα του νέου μικρομεσαίου coupe θα κάνουν το ντεμπούτο τους στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, στις 6 Μαρτίου. Τα δύο εμπρός καθίσματα προσφέρουν βέλτιστη σπορ και δυναμική εμπειρία, χάρη στα κορυφαίας ποιότητας ελαφρά υλικά, τη χαμηλότερη θέση οδήγησης και την βελτιωμένη πλευρική στήριξη.

Οι μηχανικοί του OPC (Opel Performance Center) χρησιμοποίησαν ένα οργανικό πλαστικό υλικό, ελαφρύτερο κατά 45% σχετικά με τα συμβατικά καθίσματα. Η επιφάνεια του αποτελείται από ένα σύνθετο υλικό από πολυαμίδιο και fiber glass. Το νέο υλικό είναι ευκίνητο και ισχυρό, ενώ χάρη στη στιβαρότητά του το πάχος του δεν χρειάζεται να υπερβαίνει τα ένα ή δύο χιλιοστά.

"Η Opel είναι ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων που χρησιμοποιεί αυτό το υλικό σε αυτοκίνητο παραγωγής," δηλώνει ο Armin Rossmann, υπεύθυνος της ομάδας ανάπτυξης των καθισμάτων OPC. "Το ισχυρότερο Astra όλων των εποχών αξίζει την καλύτερη τεχνολογία σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένων και των καθισμάτων."

Ο οδηγός και ο συνοδηγός μπορούν τώρα να απολαύσουν μια πιο σπορ οδηγική εμπειρία, καθώς η θέση οδήγησης είναι 17 χιλ. χαμηλότερη συγκριτικά με το Astra GTC coupé και 40 χιλ. χαμηλότερη από ένα συμβατικό Astra.

Η χαμηλότερη θέση οδήγησης βελτιώνει περαιτέρω την αίσθηση οδήγησης του αυτοκινήτου και την επαφή μεταξύ του οδηγού και του δρόμου. Τα νέα καθίσματα διαθέτουν μέχρι 18 διαφορετικούς συνδυασμούς:

 • Πλήρης μετακίνηση καθισμάτων εμπρός και πίσω (2)
 • Πλήρης μετακίνηση καθισμάτων επάνω και κάτω (2)
 • Μετακίνηση πλάτης καθισμάτων εμπρός και πίσω (2)
 • Ρύθμιση γωνίας μαξιλαριού καθισμάτων (2)
 • Προέκταση μήκους μαξιλαριού καθισμάτων (2)
 • Οσφυική υποστήριξη 4 κατευθύνσεων (4)
 • Ρύθμιση πλευρικής υποστήριξης πλάτης (2)
 • Ρύθμιση πλευρικής υποστήριξης μαξιλαριού(2)
Opel - Νέα καθίσματα υψηλών προδιαγραφών κάνουν το ντεμπούτο τους στο νέο Astra OPC

Τα καθίσματα παρέχουν την μεγαλύτερη ποικιλία επιλογών της μικρομεσαίας sports coupé κατηγορίας, προσφέροντας στον οδηγό και το συνοδηγό κορυφαία επίπεδα ευελιξίας. Επιπλέον, τα προσαρμοζόμενα μαξιλάρια διατίθεται στα πλαϊνά των καθισμάτων. Προσαρμόζονται σε κάθε σωματότυπο και προσφέρουν πλευρική στήριξη με το πάτημα ενός κουμπιού. Διατίθεται σε τρεις διαφορετικούς τύπους δέρματος, υφάσματος καθώς επίσης και σε αποχρώσεις οι οποίες θα κάνουν το ντεμπούτο τους με το Astra OPC επόμενης γενιάς.

Η Opel είναι η πρώτη κατασκευάστρια εταιρία που πρσφέρει καθίσματα με πιστοποίηση υγιούς πλάτης από τους ειδικούς της AGR ("Aktion Gesunder Rücken e.V"), ξεκινώντας το 2003 με το Signum. Ο οργανισμός AGR δίνει πιστοποίηση σε καθίσματα που πληρούν τα υψηλότερα εργονομικά στάνταρ. Απαραίτητη προϋπόθεση για να λάβει ένα κάθισμα το πιστοποιητικό AGR, είναι η εκπλήρωση δέκα κριτηρίων, όπως η υποστήριξη πλάτης 4 σημείων, η ακριβής προσαρμογή στην φυσική κλίση της σπονδυλικής στήλης κλπ. Το νέο  Astra OPC συνεχίζει αυτήν την παράδοση και φέρνει το πιστοποιητικό AGR στην μικρομεσαία sports coupé κατηγορία.

Το ισχυρότερο Astra όλων των εποχών
Το πιο ισχυρό Astra  όλων των εποχών, το OPC, με τον κινητήρα των 2 λίτρων προσφέρει 206 kW/280 hp και μέγιστη ροπή 400 Nm. Η μέγιστη ταχύτητά του που αγγίζει τα 250 km/h, το ανακυρήσει στο γρηγορότερο Astra όλων των εποχών. Επιπλέον, εξοπλίζεται από ένα αποκλειστικό υψηλών επιδόσεων πλαίσιο, με διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης και φρένα Brembo.

Η τεχνολογία OPC (Opel Performance Center) υπόκεινται σε ένα πρόγραμμα ελέγχων υψηλών ταχυτήτων 10,000 km, στη βόρεια πλευρά της πίστας Nürburgring, γνωστή ως "Nordschleife", έτσι ώστε να επιβεβαιωθεί ότι πληρεί τα υψηλά κριτήρια επιδόσεων και ασφάλειας της Opel. 10,000 km υψηλής ταχύτητας στο Nordschleife αναλογούν με έναν παράγοντα πίεσης πάνω στο αυτοκίνητο 18 φορές και ισοδυναμούν με περίπου 180,000 km οδήγησης σε κανονικούς δρόμους.