Opel - Newsletter

Opel - Newsletter

Όλα τα τελευταία νέα για την Opel και για τα προϊόντα και της υπηρεσίες της απευθείας στο inbox σας.

Εγγραφείτε τώρα!
Opel - Magazine

Opel - Magazine

Γεγονότα, στυλ, συναισθήματα ... το Opel Magazine σας γνωρίζει με τον κόσμο της Opel και όχι μόνο ...

Περισσότερα

ΝΕΟ ZAFIRA TOURER CNG. ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ 530 KM ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ

16 Ιαν 2012

  • Κινητήρας 1.6 CNG Turbo ecoFLEX με 110 kW/150 hp και 129g/km CO2
  • Αυτονομία 530 km με χρήση CNG στην πλήρη διάταξη επτά καθισμάτων
  • Καινοτόμο, ελαφρύ σύστημα ρεζερβουάρ αερίου χωρητικότητας 25 kg

Rüsselsheim. Λίγο μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του Zafira Tourer στο 64ο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, η Opel διευρύνει τη γκάμα του νέου πολυμορφικού της μοντέλου με ένα πολύ αποδοτικό και φιλικό προς το περιβάλλον εναλλακτικό σύστημα κίνησης. Τον Ιανουάριο του 2012, η νέα έκδοση φυσικού αερίου ecoFLEX με κορυφαία αυτονομία CNG 530 km προστίθεται στην οικογένεια του "master της ευελιξίας". Όπως το προηγούμενο μοντέλο, το Zafira Tourer υιοθετεί το σύστημα Opel monovalentPlus  και διαθέτει ρεζερβουάρ βενζίνης 14 λίτρων, για πρόσθετη αυτονομία 150 km.

Το Zafira Tourer 1.6 CNG (Compressed Natural Gas) Turbo ecoFLEX παράγει 110 kW/150 hp, με ροπή 210 Nm, ενώ η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 200 km/h. Καταναλώνει μόλις 4,7 kg (7.2 m3) φυσικού αερίου στα 100 km (μικτός κύκλος) – βελτίωση τουλάχιστον 6% από το προηγούμενο Zafira CNG. Οι εκπομπές CO2 μειώθηκαν στα 129 g/km (προηγούμενο μοντέλο: 139 g/km), ενώ πληροί τις προδιαγραφές Euro 5. Ωστόσο, ο κινητήρας 1.6 λίτρων λειτουργεί επίσης με βιοαέριο ή ένα μίγμα φυσικού αερίου και βιοαερίου. Στην περίπτωση της χρήσης βιοαερίου κατά 100%, το αποτύπωμα άνθρακα είναι σχεδόν μηδενικό.

Η CNG αυτονομία του επταθέσιου οχήματος έχει βελτιωθεί κατά 25% σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Σε αυτό συνετέλεσε η χρήση ενός νέου συστήματος ρεζερβουάρ CNG ελαφρού βάρους χωρητικότητας 25 kg (προηγούμενο μοντέλο: 21 kg) και το ανανεωμένο σύστημα μετάδοσης.

Προηγμένη λύση αποθήκευσης αερίου

Οι μηχανικοί της Opel αύξησαν τη χωρητικότητα των ρεζερβουάρ στα 25 kg (προηγουμένως 21 kg) με αποτέλεσμα να αυξηθεί η αυτονομία λειτουργίας σε λειτουργία CNG κατά 25% περίπου και να φθάσει στα 530 km. Αντί της χρήσης συμβατικών ατσάλινων κυλίνδρων αερίου, οι μηχανικοί επέλεξαν προηγμένο συνθετικό υλικό από ανθρακονήματα, επιτυγχάνοντας μείωση βάρους κατά 85 κιλά.

Μία ακόμα σημαντική καινοτομία που έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση της αυτονομίας είναι η χρήση ηλεκτρονικών ρυθμιστών πίεσης αντί των μηχανικών που διέθετε το προηγούμενο μοντέλο Zafira CNG. Οι ηλεκτρονικοί ρυθμιστές διασφαλίζουν την αποδοτική αξιόποιηση ακόμα και των ελάχιστων αποθεμάτων των κυλίνδρων αερίου. Στην επταθέσια διάταξη καθισμάτων το Zafira Tourer CNG κατέχει την πρώτη θέση στην κατηγορία του όσον αφορά στον τομέα της αυτονομίας.

Φιλοσοφία monovalentPlus για μέγιστη απόδοση και καθημερινή χρήση

Η Opel ήταν ο πρώτος κατασκευαστής που βελτιστοποίησε κινητήρες για χρήση φυσικού αερίου υιοθετώντας το ευφυές σύστημα monovalentPlus. Στο πλαίσιο αυτής της δοκιμασμένης φιλοσοφίας ο κινητήρας έχει βελτιστοποιηθεί έτσι ώστε να λειτουργεί με CNG, ενώ παράλληλα υπάρχει ένα ρεζερβουάρ βενζίνης 14 λίτρων. Όταν εξαντληθεί το CNG, ενεργοποιείται αυτόματα το πρόγραμμα λειτουργίας με βενζίνη μέχρις ότου το αυτοκίνητο φτάσει στην πλησιέστερη αντλία CNG.

Από πλευράς κινητήρα, έχουν ληφθεί αρκετά μέτρα βελτιστοποίησης: καθώς το φυσικό αέριο έχει αντοχή στην κρουστική καύση έως και 130 οκτανίων, η συμπίεση μπορεί να αυξηθεί αποφέροντας μεγαλύτερη απόδοση. Την αυξημένη αναλογία συμπίεσης υποστηρίζει επίσης ένα έμβολο σχεδιασμένο για χρήση φυσικού αερίου. Ο διαδοχικός ψεκασμός (επιλεκτικά ανά κύλινδρο) με πολλαπλή ψεκασμού και τέσσερα μπεκ για φυσικό αέριο και βενζίνη, επιτρέπει ακριβή έλεγχο του χρονισμού και της ποσότητας ψεκασμού. Έτσι μειώνονται οι βλαβεροί ρύποι, με αποτέλεσμα τα πολύ καθαρά καυσαέρια.

Opel Zafira: η ναυαρχίδα των μοντέλων CNG

Από το 2001 που λανσαρίστηκε το πρώτο CNG, η Opel έχει ταξινομήσει περισσότερα από 70.000 αυτοκίνητα CNG σε όλη την Ευρώπη, μεταξύ των οποίων Zafira, Astra Station Wagon και Combo. Πάνω από τα δύο τρίτα των συνολικών πωλήσεων CNG αφορούν το Zafira. Αυτό σημαίνει ότι το Zafira είναι αδιαμφισβήτητα ο bestseller στη γκάμα CΝG της Opel. Η Opel βρίσκεται σταθερά μεταξύ των τριών πρώτων θέσεων, όσον αφορά στις πωλήσεις στην κατηγορία CNG, στην Ευρώπη.

Η έκδοση Zafira 1.6 Turbo CNG εξακολουθεί να διατίθεται στην αγορά, ενώ το νέο Zafira Tourer 1.6 CNG Turbo ecoFLEX αποτελεί τη "CNG πρόταση" της Opel σε μία ανώτερη κατηγορία. Το νέο Opel Zafira Tourer προσφέρει τον τέλειο συνδυασμό λειτουργικότητας και άνεσης. Οι αρετές του Insignia μεταφέρονται στην κατηγορία monocab – προηγμένα χαρακτηριστικά, καινοτόμες τεχνολογίες, ανάγλυφη και δυναμική σχεδίαση. Τέλος, με το εκτενώς ανανεωμένο σύστημα καθισμάτων Flex7, το νέο Zafira Tourer εγκαινιάζει νέα πρότυπα ευελιξίας και περιβάλλοντος εσωτερικού.