Opel - Newletter

Opel Newletter

Όλα τα τελευταία νέα για την Opel και για τα προϊόντα και της υπηρεσίες της απευθείας στο inbox σας.

Εγγραφείτε τώρα!

OPEL MONZA CONCEPT: ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ OPEL

29 Αυγ 2013

  • Επαναστατικό πρωτότυπο: Ο Dr. Karl-Thomas Neumann δίνει μία πρώτη γεύση από το Σαλόνι της Φρανκφούρτης
  • Επόμενη γενιά της σχεδιαστικής γλώσσας Opel: Η εξέλιξη της γλυπτικής αισθητικής
  • Νέο αθλητικό στυλ: Μέγιστη απόδοση αρχιτεκτονικής δομής, κινητήριων συνόλων και υλικών
  • Σύγχρονο: Καινοτόμες λύσεις συνδεσιμότητας για προσωπική μετακίνηση
  • Πρωτοποριακό: Οραματικές μελέτες Opel στο IAA, μετά από το Experimental GT του 1965
Opel Νέα - Το Monza Concept είναι μία αναγνωρίσιμη μετεξέλιξη της σχεδιαστικής γλώσσας Opel. Το Monza Concept υποδηλώνει εξαιρετική απόδοση μέσα από ένα συνδυασμό αρχιτεκτονικής δομής, υλικών, αεροδυναμικής και εξελιγμένων λύσεων κινητήρων. Στον τομέα της συνδεσιμότητας, προσφέρει καινοτόμες δυνατότητες που αντιπροσωπεύουν ένα πραγματικό άλμα στην εξέλιξη συστημάτων infotainment.

Rüsselsheim | Έχοντας στο ενεργητικό της μία ιστορία 150 και πλέον χρόνων με ισχυρές καινοτομίες, η Opel προχωρά τώρα σε μία νέα και ενδιαφέρουσα … μερική αποκάλυψη. Το επαναστατικό Opel Monza Concept θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης 12 – 22 Σεπτεμβρίου (Ημέρες Τύπου 10 και 11 Σεπτεμβρίου), αλλά ο CEO της Opel, Dr. Karl-Thomas Neumann, δίνει σήμερα μία πρώτη εικόνα της αποκλειστικής μελέτης. "Το DRIVE! 2022 είναι μία ξεκάθαρη στρατηγική για το μέλλον της Opel ως εταιρίας και μάρκας" δήλωσε ο Dr. Neumann. "Καλύπτει μία ολόκληρη σειρά θεμάτων και στοιχείων και σε ό,τι αφορά το μέλλον των μοντέλων μας, έχουμε συγκεντρώσει όλους τους στόχους στο Opel Monza Concept. Είναι το όραμά μας για το μέλλον της Opel και συμβολίζει τις βασικές αξίες μας: Γερμανική μηχανολογία και ακρίβεια, σε συνδυασμό με συναρπαστικό ντιζάιν και πρακτικές καινοτομίες για καθημερινή χρήση. Το Monza Concept προάγει αυτά τα στοιχεία με οραματικό τρόπο, αποτυπώνοντάς τα με φρέσκια έμπνευση και σαφήνεια. Πρόκειται για μία πρωτότυπη μελέτη που θα επηρεάσει μακροπρόθεσμα την επόμενη γενιά μοντέλων Opel."

Monza Concept: Σηματοδοτώντας την επόμενη γενιά Opel

Το Monza Concept ικανοποιεί την περιέργεια των πελατών για τα μελλοντικά μοντέλα Opel. Εστιάζει σε δύο βασικά θέματα που θα αποτελέσουν Νο1 προτεραιότητα για περισσότερους από 6.000 μηχανικούς, τεχνικούς και σχεδιαστές στο Rüsselsheim οι οποίοι ασχολούνται με την εξέλιξη της επόμενης γενιάς μοντέλων Opel: απόδοση και συνδεσιμότητα. Το Monza Concept υποδηλώνει εξαιρετική απόδοση μέσα από ένα συνδυασμό αρχιτεκτονικής δομής, υλικών, αεροδυναμικής και εξελιγμένων λύσεων κινητήρων. Στον τομέα της συνδεσιμότητας, προσφέρει καινοτόμες δυνατότητες που αντιπροσωπεύουν ένα πραγματικό άλμα στην εξέλιξη συστημάτων infotainment.

Το Monza Concept είναι μία αναγνωρίσιμη μετεξέλιξη της σχεδιαστικής γλώσσας Opel. Εκφράζοντας αισθητικά το στόχο αύξησης της απόδοσης, η μελέτη αποτυπώνει την εξέλιξη της σχεδιαστικής φιλοσοφίας Opel, "η γλυπτική τέχνη συναντά τη Γερμανική ακρίβεια", με επιφάνειες αμαξώματος που αποπνέουν περισσότερο την αίσθηση ενός ευκίνητου αθλητή και λιγότερο την εικόνα της απόλυτης μυϊκής δύναμης.

Opel Νέα - CEO της Opel, Dr. Karl-Thomas Neumann: “Είναι το όραμά μας για το μέλλον της Opel και συμβολίζει τις βασικές αξίες μας: Γερμανική μηχανολογία και ακρίβεια, σε συνδυασμό με συναρπαστικό ντιζάιν και πρακτικές καινοτομίες για καθημερινή χρήση Το Monza Concept προάγει αυτά τα στοιχεία με οραματικό τρόπο, αποτυπώνοντάς τα με φρέσκια έμπνευση και σαφήνεια.”

Η έμφαση στη σχεδίαση είναι άμεσα εμφανής στη φυσιογνωμία του αυτοκινήτου. Ένα χαμηλωμένο αμάξωμα με ρέουσες γραμμές, το "καθαρό" καπό και οι εντυπωσιακοί προβολείς συνδυάζονται αρμονικά, χαρίζοντας αδιαμφισβήτητη αυτοπεποίθηση. Εξελιγμένα σχεδιαστικά στοιχεία ταυτότητας Opel ενσωματώνονται στη συνολική εμφάνιση: η γνώριμη πτυχή στο καπό είναι πιο ανάγλυφη και εντυπωσιακή, ενώ η χρωμιωμένη μπάρα στη μάσκα με το λογότυπο Opel φέρει πτερύγια στα ανερχόμενα άκρα της. Δύο χαρακτηριστικές "λεπίδες" κάτω από τους προβολείς ενισχύουν το σπορ στοιχείο. Συνολικά, το Monza Concept έχει μία ανάλαφρη, αθλητική εμφάνιση σχεδιασμένη για να προβάλλει μία εικόνα απόδοσης, δυναμισμού και οδηγικής απόλαυσης.

Η σπορ γοητεία των μοντέλων Opel ανέκαθεν ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με τη λειτουργικότητα και, από αυτή την άποψη, το Monza Concept αποτίνει φόρο τιμής στο Opel Monza Coupé, ένα μοντέλο που κατασκευαζόταν μεταξύ 1978 και 1986. Αυτό συνδύαζε ομοίως κομψό, δυναμικό στυλ με έξυπνες, λειτουργικές λύσεις για οδηγούς και επιβάτες. Ομοιότητες μεταξύ των δύο αυτοκινήτων είναι ορατές σε σχεδιαστικά στοιχεία όπως οι μεγάλες κρυστάλλινες επιφάνειες και η χαμηλή μεσαία γραμμή.

Το αρχικό Monza ήταν το πρώτο αυτοκίνητο της αγοράς που διέθετε ψηφιακά όργανα και το Monza Concept συνεχίζει τη παράδοση στις καινοτομίες. Λανσάρει επαναστατικές τεχνολογίες για μελλοντικά συστήματα infotainment και δυνατότητες συνδεσιμότητας, αποδεικνύοντας πώς η επόμενη γενιά αυτοκινήτων Opel θα ανταποκριθεί στις ανάγκες μιας άριστα συνδεδεμένης και συμμετοχικής κοινωνίας. Έτσι στο μέλλον η αυτοκίνηση θα υπερβαίνει την έννοια μιας απλής οδηγικής εμπειρίας.

Το μοδάτο Monza Concept είναι το τελευταίο μιας σειράς οραματικών μελετών Opel στο ΙΑΑ που ξεκίνησε το 1965 με το συναρπαστικό Opel Experimental GT. Εκείνη την εποχή, η Opel ήταν η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που κατασκεύαζε πρωτότυπη μελέτη στην Ευρώπη και την παρουσίαζε σε Σαλόνι Αυτοκινήτου – και μάλιστα με τρομερή επιτυχία. Το Experimental GT ενθουσίασε τα Μέσα Ενημέρωσης και το κοινό, και αποτέλεσε το πρώτο μιας σειράς πρωτοτύπων που σκοπό είχαν να προβάλλουν καινοτόμες ιδέες και μελλοντικές εξελίξεις για τη γκάμα της μάρκας. Οι μελέτες Opel τη δεκαετία του 1960 ήταν τόσο επιτυχημένες ώστε όλοι οι Ευρωπαίοι ανταγωνιστές σύντομα ξεκίνησαν τη δημιουργία και παρουσίαση δικών τους πρωτοτύπων.

"Με το Opel Monza Concept, δίνουμε σήμερα μία χειροπιαστή εικόνα από το αυτοκινητιστικό μας μέλλον," σχολιάζει ο Neumann, CEO της Opel. Ξυπνώντας μεγαλύτερη περιέργεια για τη νέα μελέτη του Rüsselsheim πριν από την παγκόσμια πρεμιέρα της προσθέτει: "Δεν μπορώ ακόμα να αποκαλύψω λεπτομέρειες για το πώς η σχεδίαση εσωτερικού του Monza Concept, και κυρίως οι πρωτοποριακές τεχνολογίες του, θα αλλάξουν την οδηγική εμπειρία. Μπορώ όμως να εγγυηθώ ότι παρατηρώντας το από οποιαδήποτε γωνία, η καινοτόμος σχεδίαση του αμαξώματος και οι τέλειες αναλογίες θα προσελκύσουν την προσοχή. Ωστόσο, αυτά είναι μόνο μία οπτική απεικόνιση της ουσίας που θα συναντήσετε κάτω από το αμάξωμα. Όλοι πρέπει να επισκεφθούν το περίπτερό μας στο φετινό IAA για να πάρουν μία γεύση από το συναρπαστικό μέλλον της Opel!"