Opel - Newletter

Opel Newletter

Όλα τα τελευταία νέα για την Opel και για τα προϊόντα και της υπηρεσίες της απευθείας στο inbox σας.

Εγγραφείτε τώρα!

ΠΕΝΤΕ ΑΣΤΕΡΙΑ EURO NCAP ΓΙΑ ΤΟ OPEL MOKKA

11 Ιαν 2013

  • Το νέο μικρό SUV πληροί τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας
  • Ένα από τα λίγα αυτοκίνητα με σκορ 100% στην κατηγορία υποστήριξης ασφάλειας
  • Εξαιρετικό στην προστασία των παιδιών
Το Opel Mokka SUV έλαβε πέντε αστέρια από τον ανεξάρτητο οργανισμό καταναλωτών Euro NCAP (European New Car Assessment Program). Αυτό σημαίνει ότι ένα ακόμα μοντέλο Opel παίρνει Άριστα στο Euro NCAP. Συνολικά, το Opel Mokka πέτυχε εντυπωσιακά αποτελέσματα και στις πέντε κατηγορίες στις οποίες δοκιμάστηκε από το Euro NCAP.

Rüsselsheim. Το Opel Mokka SUV έλαβε πέντε αστέρια από τον ανεξάρτητο οργανισμό καταναλωτών Euro NCAP (European New Car Assessment Program). Αυτό σημαίνει ότι ένα ακόμα μοντέλο Opel παίρνει Άριστα στο Euro NCAP. Το Mokka προστίθεται στα Ampera, Astra, Corsa, Insignia, Meriva και Zafira τα οποία έχουν κερδίσει την υψηλότερη κατάταξη με πέντε αστέρια στο πρόγραμμα Euro NCAP.

"Έχει γίνει πλέον παράδοση στην Opel να προσφέρει τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας στους πελάτες, και το Mokka ενισχύει τον ηγετικό ρόλο μας στην τεχνολογία ασφάλειας. Όπως πάντα, η Opel φέρνει τεχνολογίες αιχμής σε μία ευρύτερη κατηγορία πελατών, κάτι που μας κάνει ιδιαίτερα περήφανους" σχολίασε ο Αντιπρόεδρος Μηχανολογίας της Opel, Michael F. Ableson.

Το Opel Mokka SUV έλαβε πέντε αστέρια από τον ανεξάρτητο οργανισμό καταναλωτών Euro NCAP (European New Car Assessment Program). Αυτό σημαίνει ότι ένα ακόμα μοντέλο Opel παίρνει Άριστα στο Euro NCAP. Το Mokka προστίθεται στα Ampera, Astra,Corsa, Insignia, Meriva και Zafira τα οποία έχουν κερδίσει την υψηλότερη κατάταξη με πέντε αστέρια στο πρόγραμμα Euro NCAP.

Στην κορυφή της κατηγορίας: Αναλυτικά αποτελέσματα του Euro NCAP

Συνολικά, το Opel Mokka πέτυχε εντυπωσιακά αποτελέσματα και στις πέντε κατηγορίες στις οποίες δοκιμάστηκε από το Euro NCAP. Το νέο Opel SUV έλαβε τη μέγιστη βαθμολογία ή το 100% στην κατηγορία υποστήριξης ασφάλειας, που σημαίνει ότι είναι από τα λίγα αυτοκίνητα της Ευρωπαϊκής αγοράς με ένα τέτοιο ισχυρό σκορ στο ενεργητικό τους. Για παράδειγμα, το Euro NCAP αξιολόγησε θετικά το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου ευστάθειας του Mokka ESP®Plus όπως και τη λειτουργία υπενθύμισης πρόσδεσης ζώνης ασφαλείας και περιορισμού ταχύτητας. Αυτά όλα προσφέρονται στάνταρ στο Mokka.

Στην κατηγορία ασφάλειας ενηλίκων επιβατών, το Mokka έλαβε 96 από το 100%. Στο εξαιρετικό αποτέλεσμα  βοήθησαν οι εμπρόσθιοι και πλευρικοί αερόσακοι, οι αερόσακοι οροφής και οι διπλοί προεντατήρες με τους περιοριστές φορτίου. Ρυθμιζόμενα προσκέφαλα στα εμπρός καθίσματα παρέχουν προστασία από τράνταγμα στις οπίσθιες συγκρούσεις. Επιπλέον, το Mokka διαθέτει σύστημα αποσπώμενων πεντάλ για προστασία των κάτω άκρων σε μία μετωπική σύγκρουση.

Στον τομέα ασφάλειας των παιδιών, οι υπεύθυνοι του Euro NCAP επεσήμαναν: "Το Mokka έλαβε μέγιστη βαθμολογία με βάση τις μετρήσεις σε ανδρείκελο δοκιμών διαστάσεων παιδιού 3 ετών". Το κορυφαίο σκορ στην κατηγορία οφείλεται στα παιδικά καθίσματα Opel που συνοδεύονται στάνταρ από βάσεις ISOFIX στα πίσω εξωτερικά καθίσματα, ενώ περιλαμβάνεται σημείο πρόσδεσης ενός πρόσθετου ιμάντα top-tether.

Στην κατηγορία ασφάλειας πεζών, ο προφυλακτήρας του Mokka βαθμολογήθηκε με άριστα. Ο οργανισμός Euro NCAP τόνισε ότι παρέχει "καλή προστασία για τα πόδια των πεζών".

Το Opel Mokka SUV έλαβε πέντε αστέρια από τον ανεξάρτητο οργανισμό καταναλωτών Euro NCAP (European New Car Assessment Program). Αυτό σημαίνει ότι ένα ακόμα μοντέλο Opel παίρνει Άριστα στο Euro NCAP. Το Mokka προστίθεται στα Ampera, Astra,Corsa, Insignia, Meriva και Zafira τα οποία έχουν κερδίσει την υψηλότερη κατάταξη με πέντε αστέρια στο πρόγραμμα Euro NCAP.

Στον τομέα της ενεργητικής ασφάλειας, το Mokka υπερβαίνει τις απαιτήσεις του Euro NCAP, υιοθετώντας πολλά χαρακτηριστικά ασφάλειας. Το SUV προσφέρει πολλές καινοτόμες τεχνολογίες που υποστηρίζουν τον οδηγό στην αποφυγή συγκρούσεων, όπως η δεύτερης γενιάς εμπρός κάμερα Opel Eye με τις λειτουργίες της - προειδοποίηση σύγκρουσης εμπρός, δείκτης διατήρησης απόστασης από το προπορευόμενο όχημα, προειδοποίηση παρέκκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας και βοήθημα αναγνώριση πινακίδων. Επιπλέον, η κάμερα οπισθοπορείας και ο προσαρμοζόμενος εμπρόσθιος φωτισμός AFL+ ανεβάζουν τα πρότυπα ασφάλειας του Opel Mokka.

Από τον Ιούνιο που λανσαρίστηκε στην αγορά, το νέο Mokka έχει λάβει πολύ καλές κριτικές από τα μέσα ενημέρωσης και θετικά σχόλια από τους πελάτες. Αυτό φαίνεται στις 50.000 και πλέον παραγγελίες που έχουν υποβληθεί από την έναρξη πωλήσεων. Με το Mokka, η Opel είναι η πρώτη Γερμανική κατασκευάστρια εταιρία αυτοκινήτων που εισέρχεται στη ραγδαία αναπτυσσόμενη κατηγορία μικρών Sports Utility Vehicles (SUV-B). Το Mokka λανσάρει τα εργονομικά καθίσματα για πρώτη φορά στην αγορά SUV-B όπως και το ενσωματωμένο σύστημα μεταφοράς ποδηλάτου FlexFix.