Opel - Newletter

Opel Newletter

Όλα τα τελευταία νέα για την Opel και για τα προϊόντα και της υπηρεσίες της απευθείας στο inbox σας.

Εγγραφείτε τώρα!

Τα Opel Cabrio στην Techno Classica, του Essen

20 Μαϊ 2013

  • 14 πανέμορφα Opel cabrio γίνονται σύμβολο οδηγικής απόλαυσης
  • Ιστορία 100 και πλέον χρόνων στην κατασκευή ανοιχτών αυτοκινήτων
  • Η χαρά των επισκεπτών: Φωτογραφίες με το Opel Motor Car "System Lutzmann" του 1899
  • Το νέο Cascada συνεχίζει την παράδοση της Opel στα μεσαία cabrio
Opel Νέα - Τα Opel Cabrio στην Techno Classica, του Essen: 1899 Lutzmann

Essen/Rüsselsheim | Με 14 οχήματα στα 100+ χρόνια της ιστορίας των αυτοκινήτων παραγωγής, η Opel παρουσίασε τα πιο δημοφιλή cabrio της συλλογής της στη φετινή Techno Classica στο Essen, 10-14 Απριλίου. Ανάμεσα στα ελκυστικά εκθέματα ήταν το πρώτο Opel Patent Motor Car, System Lutzmann του 1899, το 10/18 Doppelphaeton με την "Αμερικανική οροφή" του, το Rekord A Cabrio της εταιρίας Deutsch, το Monza Keinath C5, και το νέο Opel Cascada cabrio που παρουσιάστηκε στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Opel Νέα - Μία ξεχωριστή έκπληξη περίμενε τους επισκέπτες του Περιπτέρου 125 της Opel, στο Hall 2: Αναβίωσαν το παρελθόν και φωτογραφήθηκαν μέσα σε ένα αληθινό “Lutzmann” από το 1899

Μία ξεχωριστή έκπληξη περίμενε τους επισκέπτες του Περιπτέρου 125 της Opel, στο Hall 2: Αναβίωσαν το παρελθόν και φωτογραφήθηκαν μέσα σε ένα αληθινό "Lutzmann" από το 1899. Μοντέλα του Carlottas Mode ντυμένα με ρούχα του 19ου αιώνα δημιούργησαν ιδιαίτερη αίσθηση σε ένα περιβάλλον που άνοιξε τις πύλες του στο κοινό από Παρασκευή 12 Απριλίου μέχρι Κυριακή 14 Απριλίου. Το σκηνικό είχε στηθεί μπροστά από μία μεγάλη οθόνη και οι επισκέπτες ένιωθαν ότι κατηφορίζουν σε ένα γραφικό δρόμο περιστοιχισμένο από δέντρα απολαμβάνοντας το ευχάριστο αεράκι. Όσοι επιθυμούσαν, μπορούσαν να τραβήξουν αυτή τη φωτογραφία σαν προσωπικό σουβενίρ από την Techno Classica.

Όπως τα προηγούμενα χρόνια, το τμήμα ιστορικών οχημάτων της Adam Opel GmbH μοιράστηκε το περίπτερο των 700+ τετρ. μέτρων στην 25η Techno Classica (Hall 2) με το Alt-Opel-IG, το παγκοσμίως μεγαλύτερο Opel club.

Opel Νέα - Το κομψό Cascada συνεχίζει την παράδοση της Opel στην κατηγορία premium cabrio, όπως το διάσημο Opel Kapitän που παρουσιάστηκε πριν από 75 χρόνια, το οποίο κυκλοφόρησε σαν δίθυρο / τετράθυρο sedan και cabrio στο ντεμπούτο του το 1938

Το Cascada η σύγχρονη εκδοχή του Opel Kapitän & … της παρέας του

Το κομψό Cascada συνεχίζει την παράδοση της Opel στην κατηγορία premium cabrio, όπως το διάσημο Opel Kapitän που παρουσιάστηκε πριν από 75 χρόνια, το οποίο κυκλοφόρησε σαν δίθυρο / τετράθυρο sedan και cabrio στο ντεμπούτο του το 1938. Στο περίπτερο της Opel στο Essen, τα Cascada και Kapitän πλαισιώνονταν από μετατροπές γνωστών κατασκευαστών αμαξωμάτων οι οποίοι δημιούργησαν ονειρεμένα cabrio βασισμένα σε αυτοκίνητα Opel τη δεκαετία του 1980.

Opel Νέα - Με βάση το μεγαλοπρεπές Opel Admiral του 1937, η εταιρία Hebmüller Karosserie στο Wülfrath δημιούργησε ένα πολυτελές, διθέσιο σπορ cabrio

Με βάση το μεγαλοπρεπές Opel Admiral του 1937, η εταιρία Hebmüller Karosserie στο Wülfrath δημιούργησε ένα πολυτελές, διθέσιο σπορ cabrio, ενώ η Gläser από τη Δρέσδη ακολούθησε παρόμοια μέθοδο με το Opel Super 6 το 1936. Η κατασκευάστρια αμαξωμάτων Deutsch από τον Κολωνία μετέτρεψε το τετραθέσιο Rekord C στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και η Keinath (Dettingen) δημιούργησε ένα ελκυστικό cabrio βασισμένο στο σπορ Monza coupé.

Από τα εκθέματα της Opel στο Essen ξεχωρίζουν: ένα Opel 6/12 του 1910, διάδοχος του θρυλικού 4/12 Doctor’s Car, ένα σικ διθέσιο πολυτελές όχημα 1.1 L, ένα σπορ Moonlight Roadster 1.8 L του 1933 και ένα Olympia cabrio sedan του 1950. Όλα αυτά ανήκουν στη συλλογή Classic της Opel στο Rüsselsheim.

Opel Νέα - Για τον εορτασμό της 75ης επετείου της εταιρίας, η Adam Opel AG παρουσίασε δύο καινοτόμα οχήματα με πρωτοποριακή σχεδίαση στις 17 Φεβρουαρίου του 1937: το Super 6

Πρωτοποριακή σχεδίαση οχήματος και κινητήρα

Για τον εορτασμό της 75ης επετείου της εταιρίας, η Adam Opel GmbH παρουσίασε δύο καινοτόμα οχήματα με πρωτοποριακή σχεδίαση στις 17 Φεβρουαρίου του 1937: το Super 6 και το premium Admiral. Και τα δύο εφοδιάζονταν με προηγμένη τεχνολογία κινητήρων με βαλβίδες επικεφαλής. Το Super 6 για την ανώτερη μεσαία κατηγορία χρησιμοποιούσε έναν straight-six 2.5 L με 55 hp και ομαλή λειτουργία, ενώ το Admiral διέθετε έναν ισχυρό εξακύλινδρο με κυβισμό 3.6 L και 75 hp. Και τα δύο μοντέλα προσφέρονταν από το εργοστάσιο σε έκδοση sedan και δίθυρη, ενώ το Admiral κυκλοφορούσε και σαν 4θ cabrio.

Όπως οι κατασκευαστές αμαξωμάτων Buhne (Berlin), Autenrieth (Darmstadt) και Hebmüller (Wülfrath), η εταιρία Gläser από τη Δρέσδη κατασκεύασε ειδικά αμαξώματα βασισμένα στο Super 6. Το cabrio της Gläser έμοιαζε με roadster έχοντας δύο αναδιπλούμενα πρόσθετα καθίσματα στο μακρύ πίσω τμήμα αμαξώματος. Βασισμένο στο Admiral, το σπορ cabrio της Hebmüller, ήταν εξίσου κομψό αν και μεγαλύτερο, πολυτελέστερο και πιο αποκλειστικό.

Opel Νέα - Αντίθετα με ένα κανονικό cabrio, το Opel Olympia cabrio sedan είχε σταθερά πλαίσια παραθύρων συνδεδεμένων στο παρμπρίζ

Ένα cabrio για πιο απαιτητικά γούστα είναι το Kapitän cabrio που παρουσιάστηκε το 1937 πέραν του sedan. Το πρώτο Opel Kapitän – οι διάδοχοι του οποίου ήταν από τα δημοφιλέστερα εξακύλινδρα αυτοκίνητα της Γερμανίας στις αρχές της δεκαετίας του 1960 – σημείωσe πωλήσεις 25.374 μονάδων, από τις οποίες 4.563 ήταν cabrio. Τα Super 6, Admiral και Kapitän ήταν τα τελευταία cabrio που προσέφερε η εταιρία την εποχή εκείνη.

Η ποικιλία οχημάτων με ανοιχτή οροφή περιορίστηκε στη συνέχεια σε ένα μοντέλο. Αντίθετα με ένα κανονικό cabrio, το Opel Olympia cabrio sedan είχε σταθερά πλαίσια παραθύρων συνδεδεμένων στο παρμπρίζ – ένα προπολεμικό στυλ ανοιχτού αυτοκινήτου που είχε καθιερωθεί μεταξύ των κατασκευαστών και ήταν δημοφιλές στους αγοραστές. Το 1956, το τελευταίο αυτοκίνητο τέτοιας σχεδίασης με τη μορφή του Olympia Rekord έφυγε από τη γραμμή παραγωγής. Δημοφιλή συμπαγή cabrio στη συνέχεια ήταν διάφορες εκδόσεις των Kadett και Astra.

Opel Νέα - Ο κατασκευαστής αμαξωμάτων μετέτρεψε το Rekord A του 1963 σε cabrio

Στο μέλλον με το Cascada – και επιστροφή στις ρίζες των cabrio

Ανάμεσα στους προγόνους του νέου τετραθέσιου Cascada είναι δημιουργίες του Karl Deutsch στην Κολωνία. Ο κατασκευαστής αμαξωμάτων μετέτρεψε το Rekord A του 1963 σε cabrio, όπως έκανε με το Rekord C το 1966 και το σπορ αδερφάκι του Commodore A. Η βασική τιμή για ένα δίθυρο entry μοντέλο Rekord C ήταν 7.590 Γερμανικά μάρκα και το κόστος μετατροπής επιπλέον 4.000 μάρκα. Μόνο 30 ανοιχτά μοντέλα Rekord A και B κατασκευάστηκαν, ενώ η παραγωγή των Rekord C και Commodore A cabrio έφτασε περίπου τα 50 οχήματα πριν την αλλαγή του μοντέλου το 1972. Αντί για μεσαίο sedan, η εταίρος της Opel, Keinath (Dettingen), επέλεξε το σπορ Monza coupé σαν βάση για τη μετατροπή στις αρχές της δεκαετίας του 1980.

Όπως το μοντέλο παραγωγής, το προηγμένο Keinath C5 – με δύο ατομικά καθίσματα Recaro στο πίσω τμήμα της τροποποιημένης notchback καμπίνας – προσφερόταν με τετρακύλινδρους ή εξακύλινδρους κινητήρες ιπποδύναμης μέχρι 180 hp. Η βασική τιμή ήταν 81.000 μάρκα, ενώ σε επίπεδο παραγωγής, ο συνολικός αριθμός αυτών των αποκλειστικών, ειδικά σχεδιασμένων αυτοκινήτων παρέμεινε διψήφιος.

Opel Νέα - Η παράδοση των μεγάλων cabrio ξαναγεννιέται με το νέο Opel Cascada

Η παράδοση των μεγάλων cabrio ξαναγεννιέται με το νέο Opel Cascada. Το μεσαίο cabrio μήκους σχεδόν 4,7 m διαθέτει τέσσερα καθίσματα κανονικού μεγέθους, υψηλή ποιότητα κατασκευής, τεχνολογία κλασικού soft-top και χώρο αποσκευών μέχρι 380 L. Το Cascada διατίθεται με μία πλούσια γκάμα οικονομικών, τεχνικά προηγμένων κινητήρων από τους οποίους ξεχωρίζει ο 1.6 SIDI Turbo της νέας οικογένειας μεσαίων βενζινοκινητήρων. Ο 125 kW/170 hp Turbo με άμεσο ψεκασμό αποδίδει πολιτισμένη και ομαλή ισχύ – η τέλεια βάση για μία ποιοτική οδηγική εμπειρία. Το νέο Cascada κατασκευάζεται και πάλι σε εργοστάσιο της Opel, όπως τα Kapitän και Admiral στην εποχή τους.