Opel - Newletter

Opel Newletter

Όλα τα τελευταία νέα για την Opel και για τα προϊόντα και της υπηρεσίες της απευθείας στο inbox σας.

Εγγραφείτε τώρα!

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΗ ΓΕΝΕΥΗ: OPEL ASTRA 1.6 CDTI ΜΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ 3,7l DIESEL

11 Φεβ 2014

  • Νέα γενιά turbodiesel τώρα σε μοντέλα Opel μεγάλου όγκου πωλήσεων
  • Κινητήρας 1.6 CDTI με 100 kW/136 hp για hatchback, notchback και Sports Tourer
  • Έκδοση 81 kW/110 hp με εκπομπές CO2 97 g/km παρουσιάζεται στη Γενεύη
  • Βελτιωμένο, 6-τάχυτο κιβώτιο χαμηλών τριβών αυξάνει την οδηγική άνεση και απόδοση
Opel Νέα – Πρεμιέρα για το Opel Astra 1.6 CDTI: Ο καινούριας γενιάς turbo κινητήρας πετρελαίου 81 kW/100 hp κάνει την πρώτη του εμφάνιση στη Γενέυη.

Μετά το ντεμπούτο του στο Zafira Tourer, ο νέος, αθόρυβος πετρελαιοκινητήρας προστίθεται τώρα στην καρδιά της οικογένειας μοντέλων Opel προσφέροντας υψηλές και καθαρές επιδόσεις. Ο 1.6 CDTI με 100 kW/136 hp και μέγιστη ροπή 320 Nm διατίθεται τώρα με τα Astra hatchback, Astra notchback και Astra Sports Tourer. Αποδίδει εξαιρετική ισχύ με ελάχιστο θόρυβο ενώ καταναλώνει μόλις 3,9 lit diesel / 100 km στη διαδικασία δοκιμών NEDC (Νέος Ευρωπαϊκός Κύκλος Οδήγησης). Η έκδοση 81 kW/110 hp του αθόρυβου turbo diesel που παρουσιάζεται στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, 6 – 16 Μαρτίου, είναι ακόμα πιο καθαρή και οικονομική. Στο νέο Ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών, αυτός ο κινητήρας χρειάζεται μόνο 3,7 lit diesel / 100 km και με εκπομπές CO2 97 g/km, καταρρίπτει το όριο των 100 g.

"Το Astra, ένα μοντέλο μεγάλου όγκου πωλήσεων για την Opel και ο νέος αθόρυβος 1.6 CDTI diesel δένουν άριστα μεταξύ τους. Είναι το ιδανικό δίδυμο για όλους όσους επιθυμούν να συνδυάσουν υψηλές επιδόσεις με πολιτισμένη λειτουργία και υψηλή απόδοση καυσίμου" σχολιάζει ο Michael Ableson, Αντιπρόεδρος GME, Μηχανολογία. "Ο νέος βενζινοκινητήρας 1.6 ECOTEC Direct Injection Turbo και ο 1.6 CDTI αποτελούν τον πυρήνα στην επέλαση των κινητήρων μας. Αποδεικνύουν ότι τα αυτοκίνητα Opel όχι μόνον εντυπωσιάζουν με τη σχεδίασή τους αλλά προσφέρουν και κορυφαία ποιότητα με υπερσύγχρονες τεχνολογίες για μία ολοκληρωμένη, πρώτης τάξεως οδηγική εμπειρία."

Αθόρυβος diesel κινητήρας: Νέος 1.6 CDTI με κατανάλωση 3.9 l/100 km και ροπή 320 Nm

Opel Νέα – Δυνατός και καθαρός: Ο εξαιρετικά αποδοτικός, αθόρυβος diesel της Opel είναι o πρώτoς στην οικογένεια του Astra που ήδη πληροί τις μελλοντικές προδιαγραφές εκπομπών ρύπων Euro 6, δίνοντας του έτσι τη θέση του καθαρότερου κινητήρα πετρελαίου που έφτιαξε ποτέ η Opel.

Έχοντας αναδειχτεί το πιο αξιόπιστο Γερμανικό συμπαγές αυτοκίνητο από το περιοδικό του ειδικού τύπου auto motor und sport (Τεύχος 12/2013), το Opel Astra προσφέρει τώρα την τελευταία λέξη της τεχνολογίας infotainment με το σύστημα IntelliLink. Τα κινητήρια σύνολα είναι εξίσου προηγμένα. Μία συναρπαστική νέα πρόταση diesel για τα Astra hatchback, notchback και Sports Tourer είναι ο νέος 1.6 CDTI με 100 kW/136 hp. Τα διάφορα επίπεδα ισχύος της αλουμινένιας υπερτροφοδοτούμενης μονάδας νέας γενιάς θα αντικαταστήσουν διαδοχικά τους κινητήρες με κυβισμό 1.700 κυβ. εκ., προαναγγέλλοντας μία νέα εποχή στην οικογένεια πετρελαιοκινητήρων Opel.

Ο εξαιρετικά αποδοτικός, αθόρυβος diesel της Opel είναι η πρώτη κινητήρια μονάδα της οικογένειας Astra που ήδη πληροί τις μελλοντικές προδιαγραφές εκπομπών ρύπων Euro 6. Είναι ο καθαρότερος diesel που έχει κατασκευάσει ποτέ η Opel. Ο κινητήρας έχει τις χαμηλότερες εκπομπές θορύβων και κραδασμών στην κατηγορία χάρη στη βελτιστοποιημένη σχεδίαση των εξαρτημάτων του, την αποδοτική διαδικασία καύσης με πολλαπλό ψεκασμό και τα πρόσθετα ηχομονωτικά μέτρα. Το αποτέλεσμα είναι απόλυτα πειστικό. Ο νέος 1.6 CDTI της Opel είναι ο πιο αθόρυβος diesel στην κατηγορία του, και εύλογα η λειτουργία του αποκαλείται "ψίθυρος". Άλλοι παράγοντες που συμβάλλουν στις ισχυρές και καθαρές επιδόσεις του είναι το υψηλής πίεσης σύστημα common rail και η μετεπεξεργασία καυσαερίων με παγίδευση των οξειδίων του αζώτου-Lean NOx Trap (LNT). Μαζί με τον υπερσυμπιεστή VTG (με τουρμπίνα μεταβλητής γεωμετρίας) που επιτρέπει δυναμική απόκριση, αποτελούν τα βασικά τεχνικά στοιχεία του κινητήρα.

Ο κινητήρας αποδίδει πλούσια μέγιστη ροπή 320 Nm – επτά τοις εκατό περισσότερη από τον προκάτοχό του 1.7l 130 hp. Παράλληλα, έχει βελτιωθεί η απόδοση καυσίμου και έχουν μειωθεί οι εκπομπές CO2. Αυτή η έκδοση ισχύος έχει κατανάλωση 3,9 l diesel / 100 kmin στη διαδικασία δοκιμών NEDC και εκπέμπει CO2 μόλις 104 g/km – μέχρι οκτώ τοις εκατό λιγότερο από τον κινητήρα 1.7l. Όπως αναμενόταν, στη Γερμανία το Astra 1.6 CDTI έχει κερδίσει την καλύτερη ετικέτα ενεργειακής απόδοσης A+. Σε αυτό προστίθενται οι κορυφαίες επιδόσεις και μία εξαιρετική ροπή στις χαμηλές στροφές: η υπερτροφοδοτούμενη μονάδα επιταχύνει το Astra από 0 στα 100 km/h σε 10,3” (notchback: 10,1”), ενώ το 80 - 120 km/h με πέμπτη σχέση επιτυγχάνεται σε 9,2” (notchback: 9,1”, Sports Tourer: 9,9”). Η τελική ταχύτητα είναι 200 km/h και το notchback φτάνει μέχρι 205 km/h.

Μόνο 97 g CO2/km: Πρεμιέρα του Astra 1.6 CDTI με 81 kW/110 hp στη Γενεύη

Opel Νέα – Αθόρυβος κινητήρας diesel: Ο νέος 1.6 CDTI της Opel είναι ο πιο αθόρυβος diesel in στην κατηγορία του

Με το νέο κινητήρα 1.6 CDTI, τα Astra hatchback, notchback και Sports Tourer πετυχαίνουν μειωμένη κατανάλωση. Στη Γενεύη, κάνει την πρώτη της εμφάνιση η έκδοση 81 kW/110 hp της νέας γενιάς turbo diesel. Έχοντας εξαιρετική ροπή στις χαμηλές στροφές, ο κινητήρας αποδίδει μέγιστη ροπή 300 Nm (επτά τοις εκατό περισσότερη από τον προκάτοχό του 1.7l με την ίδια ιπποδύναμη), με κατανάλωση στο μικτό νέο Ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών - NEDC 3,7 lit diesel / 100 km – και εκπομπές CO2 κάτω από 100 g: το bestseller της συμπαγούς κατηγορίας εκπέμπει μόλις 97 g/km.

Με όλα αυτά τα πλεονεκτήματα, η προσεχής έκδοση 110 hp του προηγμένου αθόρυβου diesel κάθε άλλο παρά υποτονική είναι. Η περιβαλλοντική συμβατότητα, η πολιτισμένη λειτουργία και τα μειωμένα επίπεδα θορύβων συνδυάζονται με άφθονη ισχύ. Με τη νέα γενιά turbo diesel, τα Astra hatchback, notchback και Sports Tourer επιταχύνουν από 0 στα 100 km/h σε 12,0” μέχρι την τελική ταχύτητα των 186 km/h.

Ιδανικό ταίρι: Βελτιωμένο, 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο για μεγαλύτερη άνεση και απόδοση

Opel Νέα - Υπεραποδοτικός: Με τον 81 kW/110 hp turbo diesel κινητήρα, ακόμα και το Opel Astra Sports Tourer καταναλώνει μόνο 3.7 λίτρα πετρελαίου ανα 100 χλμ και παράγει χαμηλούς ρύπους (97 g/km) στη διαδικασία δοκιμών NEDC στο μικτό κύκλο.

Ο νέος κινητήρας 1.6 CDTI του Astra συνδυάζεται με ένα εξελιγμένο, βελτιωμένο εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Αυτό εγγυάται μέγιστη άνεση στις αλλαγές ταχυτήτων καθώς η Opel έχει επενδύσει πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ στη βελτιστοποίηση των πεντατάχυτων και εξατάχυτων κιβωτίων. Μία σειρά βελτιώσεων στα εξαρτήματα και στους μηχανισμούς αλλαγών ταχυτήτων καθώς και η ενσωμάτωση στο όχημα ανέβασαν τον πήχη στον τομέα της άνεσης. Η διαδικασία αλλαγής απαιτεί ελάχιστη προσπάθεια με κιβώτια χαμηλών τριβών, έτσι στο Astra 1.6 CDTI είναι ταχύτερη, πιο ακριβής και πάνω απ’ όλα "βελούδινη".