Opel - Newletter

Opel Newletter

Όλα τα τελευταία νέα για την Opel και για τα προϊόντα και της υπηρεσίες της απευθείας στο inbox σας.

Εγγραφείτε τώρα!

ΝΕΟ OPEL MERIVA: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΩΝ

20 Ιαν 2014

  • Αισθητική ανανέωση για τον πρωταγωνιστή της κατηγορίας μικρών πολυμορφικών
  • Γκάμα κινητήρων προδιαγραφών Euro 6 που περιλαμβάνει τη νέα γενιά 1.6 CDTI
  • Το πρώτο diesel πολυμορφικό με εκπομπές CO2 κάτω των 100g και κατανάλωση μόλις 3,8 lit/100 km
  • Τέλεια ενσωμάτωση Smartphone με το νέο σύστημα IntelliLink infotainment της Opel
  • Η αδιάψευστη ευελιξία και η εργονομία είναι τα μυστικά επιτυχίας του Meriva
Opel Νέα - Εκτός από την μοναδική ευελιξία του, το Meriva διαθέτει κινητήρα Euro 6 και είναι εξοπλισμένο με το νέο σύστημα IntelliLink

Rüsselsheim/Brussels | Το νέο Meriva – αναβαθμισμένο, πιο αποδοτικό, πιο ελκυστικό και πιο λειτουργικό από ποτέ – μόλις γιόρτασε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου των Βρυξελών (16 - 26 Ιανουαρίου 2014). Πέρα από τη μοναδική ευελιξία του, το μικρό πολυμορφικό της Opel ξεχωρίζει τώρα έχοντας ανανεωθεί αισθητικά και υιοθετώντας μία σειρά προηγμένων τεχνολογιών που αυξάνουν την άνεση και την απόδοση. Όλη η γκάμα κινητήρων πληροί τις προδιαγραφές Euro 6 και περιλαμβάνει τη νέα γενιά του 1.6 CDTI που είναι ο πιο αθόρυβος και αποδοτικός στην κατηγορία. Σε μία έκδοσή του θα καταναλώνει μόλις 3,8 lit / 100 km. Επιπλέον, για πρώτη φορά σε βενζινοκίνητο ή πετρελαιοκίνητο πολυμορφικό, οι εκπομπές ρύπων θα είναι κάτω από 100g – και συγκεκριμένα 99g CO2/km. Νέα συστήματα μετάδοσης προσφέρουν πιο ομαλή και ακριβή διαδικασία αλλαγών ταχυτήτων, ενώ η νέα γενιά του συστήματος Opel IntelliLink infotainment με βελτιωμένη ταχύτητα και λειτουργικότητα ενσωματώνει άριστα τις λειτουργίες ενός smartphone στο cockpit.

Όταν λανσαρίστηκε το 2003 η πρώτη γενιά Opel Meriva δημιούργησε την κατηγορία μικρών πολυμορφικών και έκανε τα πρότυπα της ευελιξίας πιο προσιτά για ένα ευρύ κοινό. Η δεύτερη γενιά το 2010 ανέβασε θεαματικά τον πήχη με καινοτόμα χαρακτηριστικά που αναβαθμίζουν τα επίπεδα ευελιξίας και εργονομίας – όπως το σύστημα FlexDoors που διευκολύνει την πρόσβαση στο αυτοκίνητο (είσοδο / έξοδο), το μεταβλητό σύστημα πίσω καθισμάτων FlexSpace, τα αποκλειστικά εργονομικά εμπρός καθίσματα, πολλές ευφυείς λύσεις αποθήκευσης, και το μοναδικό, πλήρως ενσωματωμένο πίσω σύστημα μεταφοράς ποδηλάτων FlexFix της Opel. Αυτά τα πρωτοποριακά χαρακτηριστικά αναδεικνύουν το σημερινό Meriva σε Πρωταθλητή Εργονομίας, όπως κατέληξαν ανεξάρτητοι ειδικοί σε θέματα υγείας, και μαζί με τα υπερυψωμένα του καθίσματα, είναι σημαντικά για την επιτυχία σου.

Το Meriva γίνεται σημείο αναφοράς και στον τομέα της ποιότητας και ικανοποίησης πελατών. Το νέο Meriva διατηρεί την πεντάστερη κατάταξη Euro NCAP του προκατόχου του. Επιπλέον, η νέα Αναφορά TÜV 2014 που δημοσιεύτηκε το Δεκέμβριο του 2013 μετά από έλεγχο σχεδόν 8 εκατομμυρίων μεταχειρισμένων οχημάτων όλων των ειδών και μαρκών αποκαλύπτει ότι το Opel Meriva είναι το αυτοκίνητο με το μικρότερο ποσοστό βλαβών. Στην κατηγορία "αυτοκινήτων ηλικίας δύο – τριών ετών" – που περιλαμβάνει όλα τα Meriva δεύτερης γενιάς τα οποία πέρασαν τον έλεγχο του TÜV – ήταν καλύτερο από όλα τα μοντέλα των Mazda, Toyota, Porsche, BMW και Audi, και ξεχώρισε ως το "ποιοτικότερο συνολικά" από όλα τα επιβατικά αυτοκίνητα που ελέχθησαν στη Γερμανία. Γι αυτό και τιμήθηκε με το TÜV Gold Certificate. Όμως εκτός από τους επαγγελματίες του TÜV και τους ειδικούς, το Meriva εκθειάζεται και από τους καταναλωτές: στο δείκτη ικανοποίησης πελατών - Vehicle Ownership Satisfaction Study (VOSS) Index της έρευνας J.D. Power Satisfaction Survey, το Meriva άφησε ομοίως πίσω του όλο τον ανταγωνισμό και κατατάχθηκε πρώτο με ένα εκπληκτικό ποσοστό 80,6%. Αυτό έχει ισχυρή βάση αφού το ινστιτούτο ερευνών αγοράς J.D. Power & Associates μετρά την ικανοποίηση ιδιοκτητών αυτοκινήτων που οδηγούν ένα μοντέλο κατά μέσο όρο δύο χρόνια και έχουν την αντίστοιχη πρακτική εμπειρία.

"Το νέο Meriva είναι καλύτερο από ποτέ", δήλωσε ο Peter Christian Küspert, Αντιπρόεδρος Πωλήσεων & Aftersales της Opel.. Το Opel Meriva έθεσε πρότυπα στην κατηγορία με την εργονομία, την προσιτή ευελιξία και την ποιότητά του. Τώρα αναβαθμίζει τα επίπεδα άνεσης της οδηγικής εμπειρίας με προηγμένες τεχνολογίες, κινητήρια σύνολα και συστήματα infotainment. Η νέα γκάμα κινητήρων Euro 6 περιλαμβάνει την τελευταία γενιά του 1.6 CDTI, του πιο αθόρυβου της κατηγορίας, ενώ νέα κιβώτια προσφέρουν ομαλότερη και καλύτερη αίσθηση στη διαδικασία αλλαγών. Η νέα γενιά του συστήματος IntelliLink infotainment της Opel ενσωματώνει λειτουργίες smartphone στα οχήματα. Και καθώς καταφέραμε να προσφέρουμε το νέο Meriva σε πιο ανταγωνιστικές τιμές, είναι ελκυστικότερο και για πελάτες που θέλουν να συνδυάζουν ανώτερη άνεση, λειτουργικότητα και καλύτερη σχέση αξίας / τιμής.

Opel Νέα - Οι κεντρικά τοποθετημένες λαβές θυρών ανήκουν στο καινοτόμο σύστημα FlexDoors, που περιλαμβάνει πίσω πόρτες με μεντεσέδες στο πίσω τμήμα του αμαξώματος για εύκολη πρόσβαση.

Η σχεδιαστική φιλοσοφία της Opel – η γλυπτική τέχνη συναντά τη Γερμανική ακρίβεια – εναρμονίζεται άριστα με το μικρό, εξαιρετικά ευέλικτο πολυμορφικό. Το νέο Meriva ωφελείται από τις πολυάριθμες βελτιώσεις που αναβαθμίζουν την εμφάνιση των βασικών χαρακτηριστικών του και του προσδίδουν περισσότερη φινέτσα. Μία νέα μάσκα με περισσότερο χρώμιο καθώς και χρωμιωμένα ένθετα που πλαισιώνουν τους προβολείς ομίχλης προσδιορίζουν τώρα τη φυσιογνωμία του μοντέλου. Ανασχεδιασμένοι, εντυπωσιακοί προβολείς με γραφικά που παραπέμπουν σε βλέμμα αετού πλαισιώνουν τη μάσκα. Τεχνολογία LED διατίθεται τώρα για τα φώτα ημέρας, συμβάλλοντας σε μία έντονη, high-tech εμφάνιση. Στο προφίλ, η νέα κομψή χρωμιωμένη μεσαία γραμμή υπογραμμίζει την κυματοειδή σχεδίαση που μεγεθύνει το πίσω παράθυρο και προσφέρει πρόσθετη ορατότητα για τα μικρά παιδιά στα πίσω καθίσματα. Το στοιχείο αυτό και οι κεντρικά τοποθετημένες λαβές θυρών ανήκουν στο καινοτόμο σύστημα FlexDoors, που περιλαμβάνει πίσω πόρτες με μεντεσέδες στο πίσω τμήμα του αμαξώματος για εύκολη πρόσβαση. Το δυναμικό και κομψό πίσω τμήμα αποκτά μία νέα νότα ποιότητας χάρη στα φώτα LED που εκτός από τις μειωμένες ενεργειακές απαιτήσεις τους τονίζουν τα γραφικά υψηλής ποιότητας.

Νέα γκάμα κινητήρων Euro 6 με τον προηγμένο, αποδοτικό 1.6 CDTI

Opel Νέα - Το νέο Meriva διατίθεται με μία νέα γκάμα κινητήρων βενζίνης, LPG και diesel που ήδη πληρούν τις μελλοντικές, αυστηρότερες προδιαγραφές Euro 6

Το νέο Meriva διατίθεται με μία νέα γκάμα κινητήρων βενζίνης, LPG και diesel που ήδη πληρούν τις μελλοντικές, αυστηρότερες προδιαγραφές Euro 6 – οι οποίες θα ισχύσουν από το Σεπτέμβριο του 2015.

Στη νέα γκάμα ξεχωρίζει η νέα γενιά του 1.6 CDTI diesel που έκανε ντεμπούτο στο Zafira Tourer και διακρίνεται για την πολύ χαμηλή κατανάλωση, την περιβαλλοντική συμβατότητα και την εξαιρετικά ομαλή λειτουργία του χωρίς θορύβους και κραδασμούς. Αυτός ο diesel είναι απλά ο πιο αθόρυβος στην κατηγορία του. Μία προηγμένη αλουμινένια μονάδα άμεσου ψεκασμού Common-Rail, θα αντικαταστήσει τις εκδόσεις 1.3 CDTI και 1.7 CDTI που χρησιμοποιούνται στο Meriva.

Η πρώτη έκδοση του 1.6 CDTI που θα διατίθεται με το νέο Meriva αποδίδει 100 kW/136 hp και καταναλώνει μόλις 4,4l/100 km με 116 g/km CO2 – βελτίωση απόδοσης 10% συγκριτικά με τον προηγούμενο 1.7 CDTI 96 kW/130 hp (με 4,9l/100 km και 129 g CO2/km). Αυτό οφείλεται, μεταξύ άλλων, στο γεγονός ότι η νέα γενιά του κινητήρα 1.6 CDTI έχει τις χαμηλότερες τριβές στην κατηγορία στην κλίμακα 1.500 - 2.500 rpm χάρη στην εφαρμογή ειδικών μέτρων. Επιπλέον, ο νέος 1.6 CDTI αποδίδει μέγιστη ροπή 320 Nm (+ 7% έναντι του προηγούμενου 1.7 CDTI) στις 2.000 rpm.

Περισσότερες εκδόσεις του κινητήρα θα λανσαριστούν στο άμεσο μέλλον, και θα περιλαμβάνουν δύο σύνολα με ισχύ 81 kW/110 hp. Ένα από αυτά θα ξεχωρίσει, με κατανάλωση μόλις 3,8 lit/100 km και εκπομπές CO2 99 g/km, κάνοντας το Meriva το πρώτο πολυμορφικό βενζίνης ή diesel με εκπομπές ρύπων κάτω από 100 g.

Τα συστήματα μετάδοσης του νέου Meriva έχουν αναβαθμιστεί χάρη στην επένδυση της Opel ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ στη βελτιστοποίηση των πεντατάχυτων και εξατάχυτων κιβωτίων. Πολυάριθμες αλλαγές τα εξαρτήματά τους και τους μηχανισμούς αλλαγών σχέσεων, καθώς και στην ενσωμάτωσή τους στο όχημα βελτιώνουν ουσιαστικά την ομαλή και ακριβή λειτουργία τους. Οι νέες μηχανικές μονάδες χαμηλών τριβών προσφέρουν ένα νέο επίπεδο άνεσης στην αλλαγή σχέσεων σε συνδυασμό με όλους τους κινητήρες βενζίνης, LPG και diesel. Επιπλέον, ένα εξατάχυτο κιβώτιο χαμηλών τριβών διατίθεται τώρα με τις εκδόσεις 88 kW/120 hp και 103 kW/140 hp του 1.4 Turbo. Αυτός ο συνδυασμός αυτόματου κιβωτίου και βενζινοκινητήρα ικανοποιεί τις προσδοκίες πολλών πελατών του Meriva.

Ολοκληρωμένη φιλοσοφία ευελιξίας & εργονομίας: το μυστικό της επιτυχίας του Meriva

Opel Νέα - Με κατανάλωση μόλις 3,8 lit/100km και εκπομπές CO2  99 g/km, κάνοντας το Meriva το πρώτο πολυμορφικό βενζίνης ή diesel με εκπομπές ρύπων κάτω από 100g.

Παρά τις νέες αφίξεις στην κατηγορία, το Opel Meriva παραμένει ασυναγώνιστο στους τομείς της ευελιξίας και της εργονομικής άνεσης. Πραγματικά, οι πελάτες παραδέχονται ότι το επιλέγουν γι’ αυτά τα χαρακτηριστικά και τα υπερυψωμένα καθίσματά του. Η βάση πελατών του Meriva που αποτελείται από νεαρές οικογένειες, νεαρές μητέρες και συνταξιούχους δηλώνει ότι η πρακτική ευελιξία και η εξαιρετική άνεση σε συνδυασμό με την άριστη σχέση αξίας / τιμής είναι πρωταρχικής σημασίας γι’ αυτούς.

Το Meriva είναι το πρώτο και μοναδικό αυτοκίνητο στον κόσμο που έχει πιστοποιηθεί για τη συνολική εργονομική φιλοσοφία του. Το 2010, ανεξάρτητοι γιατροί και ειδικοί του τομέα υγιούς πλάτης του Γερμανικού οργανισμού AGR (Aktion Gesunder Rücken e.V.), στο πλαίσιο της "Καμπάνιας για υγιή πλάτη" απένειμαν στο Meriva την πολυπόθητη σφραγίδα ποιότητας που εγγυάται εργονομία και προστασία της πλάτης. Αυτή δόθηκε για τις τέσσερις ουσιαστικές και αποκλειστικές καινοτομίες του Meriva: τη φιλοσοφία καθισμάτων FlexSpace, το σύστημα FlexDoors που ανοίγει όλες τις πόρτες σε γωνία 84° και το οποίο χάρη στη σχεδίαση των πίσω θυρών με μεντεσέ στο πίσω τμήμα και τις στιβαρές λαβές στις κολόνες Β διευκολύνει την είσοδο και έξοδο από το αυτοκίνητο, τα εργονομικά εμπρός καθίσματα με πλείστες δυνατότητες ρύθμισης και το μοναδικό, ενσωματωμένο, πίσω σύστημα μεταφοράς ποδηλάτων Flex-Fix που παραμένει πάντα στο αυτοκίνητο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιαδήποτε στιγμή. Χάρη σ’ αυτά, το Meriva παραμένει ηγέτης στον τομέα της ευελιξίας και της καινοτομίας.