Opel - Newletter

Opel Newletter

Όλα τα τελευταία νέα για την Opel και για τα προϊόντα και της υπηρεσίες της απευθείας στο inbox σας.

Εγγραφείτε τώρα!

OPEL CORSA: ΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΠΡΑΞΕΙΣ

15 Ιουλ 2014

  • Bestseller πολλών εκατομμυρίων: 12,3 εκατομμύρια Corsa σε 32 χρόνια

Πράξη 1: 1982 - 1993

Opel Νέα - Το Corsa A έγινε best-seller

Το Corsa A είχε συμπαγείς αναλογίες, μήκος μόλις 3,62 m, τολμηρούς, ανάγλυφους θόλους θυμίζοντας μοντέλο ράλι και έναν εξαιρετικά χαμηλό συντελεστή οπισθέλκουσας dc: 0,36 - πιθανόν ρεκόρ στην κατηγορία του. Ο Επικεφαλής Σχεδίασης Erhard Schnell είχε δημιουργήσει ένα σπορ, μικρό αυτοκίνητο με δυναμικές, ανάγλυφες φόρμες, με σκοπό να προσελκύσει κυρίως το αντρικό κοινό. Αξιοσημείωτο ήταν το λανσάρισμα του Corsa GSi 100 hp και ο κινητήρας diesel. Η γκάμα του δίθυρου hatch και notchback επεκτάθηκε το 1985 με την προσθήκη του δημοφιλούς πεντάθυρου μοντέλου. Το Corsa A έγινε best-seller από το οποίο κατασκευάστηκαν 3,1 εκατομμύρια μονάδες.

Πράξη 2: 1993 - 2000

Opel Νέα - Το δεύτερο Corsa σημείωσε επιτυχία σε όλο τον κόσμο

Παρά την επιτυχία του Corsa Nr. 1, στο Rüsselsheim είχε ήδη ληφθεί η απόφαση για τον διάδοχό του, που έπρεπε να γίνει το αγαπημένο των γυναικών. Ο σχεδιαστής θρύλος της Opel, Hideo Kodama, στρώθηκε στη δουλειά και δημιούργησε ένα πιο στρογγυλεμένο Corsa με απαλές καμπύλες και ελκυστικούς, ‘διαστημικούς’ προβολείς που έδεναν τέλεια με το χαριτωμένο, "παιδικό" του πρόσωπο. Το Corsa B ήταν δέκα εκατοστά μακρύτερο και πιο ευρύχωρο εσωτερικά. Επίσης καθιέρωσε υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας στην κατηγορία, με ABS για έλεγχο φρεναρίσματος, προστασία από πλευρικές συγκρούσεις και εμπρόσθιους αερόσακους. Σε ορισμένες αγορές, πέρα από το hatchback, η Opel προσέφερε επίσης μία έκδοση notchback και μοντέλα station wagon και pick-up. Οι βενζινοκινητήρες υιοθετούσαν ήδη τεχνολογία ψεκασμού καυσίμου και καταλυτικούς μετατροπείς, ενώ το GSi έφερε 16 βαλβίδες και ο κινητήρας diesel ήταν turbo. Το δεύτερο Corsa σημείωσε επιτυχία σε όλο τον κόσμο και οι πωλήσεις του ξεπέρασαν τα τέσσερα εκατομμύρια.

Πράξη 3: 2000 - 2006

Opel Νέα - Το Corsa C σημείωσε επίσης εξαιρετική επιτυχία

Σύμφωνα με την άποψη ότι "δεν αλλάζουμε ποτέ μία επιτυχημένη ομάδα", ο Hideo Kodama κλήθηκε για μία ακόμα φορά να σχεδιάσει το Corsa C. Στυλιστικά, ήταν συνειδητά προσανατολισμένο στον επιτυχημένο προκάτοχό του. Το νέο Corsa αυξήθηκε και πάλι κατά δέκα εκατοστά σε μήκος και σε συνδυασμό με το μεγάλο πλάτος και το μακρύτερο μεταξόνιο, ωφελήθηκε θεαματικά η ευρυχωρία εσωτερικού. Για πρώτη φορά, το αμάξωμα ήταν πλήρως γαλβανισμένο. Προηγμένοι τετραβάλβιδοι βενζινοκινητήρες ECOTEC και νέοι turbo diesel άμεσου ψεκασμού παρείχαν πλούσια ισχύ, χαμηλή κατανάλωση και λιγότερους ρύπους – όλες οι εκδόσεις ήδη πληρούσαν τα πολύ αυστηρά πρότυπα Euro 4. Το Corsa C σημείωσε επίσης εξαιρετική επιτυχία και οι πωλήσεις του ανήλθαν σε 2,5 εκατομμύρια μονάδες.

Πράξη 4: 2006 - 2014

Opel Νέα - Η 4η γενιά Corsa φτάνει τώρα στο τέλος της παραγωγής της

Corsa έχει μοναδικό στυλ τύπου coupé και απευθύνεται σε πελάτες με σπορ lifestyle όπως το πρώτο Corsa A. Η πεντάθυρη έκδοση γίνεται ένα ευρύχωρο, πλήρως εξοπλισμένο οικογενειακό αυτοκίνητο. Το τρέχον Corsa D παραμένει μικρότερο των 4m, με το μήκος του να οριοθετείται στα 3.999 m. Με την τεχνολογία ecoFLEX της Opel, το Corsa έχει συστήματα οικονομίας καυσίμου Start/Stop και πολύ αποδοτικούς κινητήρες. Η έκδοση 1.3 CDTI ecoFLEX καταναλώνει μόλις 3,3 l/100 km στο μικτό κύκλο με εκπομπές CO2 88 g/km μόνο. Η 4η γενιά Corsa φτάνει τώρα στο τέλος της παραγωγής της, έχοντας πουλήσει 2.8 εκατομμύρια μονάδες μέχρι σήμερα. Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων γενιών του μοντέλου, πουλήθηκαν 12,3 εκατομμύρια Opel Corsa, από τα οποία 11,7 εκατομμύρια μόνο στην Ευρώπη.

Πράξη 5: Από το 2014

Πριν το τέλος της χρονιάς, οι πελάτες θα υποδεχτούν το νέο Corsa E. Η 5η γενιά θα κατασκευάζεται επίσης στα εργοστάσια της Opel σε Zaragoza και Eisenach σε τρίθυρες και πεντάθυρες εκδόσεις. Το Eisenach φιλοξενεί παράλληλα την παραγωγή του Opel ADAM, που είναι τώρα ο μικρός αδερφός του Corsa – όπως κάποτε το Corsa για το Kadett. Ο χρόνος κυλάει για τα αυτοκίνητα, όπως για τον άνθρωπο, και τα παιδιά μεγαλώνουν και ενηλικιώνονται.