Opel - Newletter

Opel Newletter

Όλα τα τελευταία νέα για την Opel και για τα προϊόντα και της υπηρεσίες της απευθείας στο inbox σας.

Εγγραφείτε τώρα!

ΖΩΝΗ ΜΗΔΕΝΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΟΛΩΝ: ΤΟ OPEL ADAM ROCKS ΠΕΡΝΑ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ

17 Ιουν 2014

  • Το στυλάτο Opel ADAM ROCKS σύντομα διαθέσιμο για παραγγελία
  • Το Opel EMC Center εγγυάται επιδόσεις χωρίς παρεμβολές από ηλεκτρικά συστήματα
  • Προηγμένα συστήματα επικοινωνίας και infotainment αυξάνουν τις απαιτήσεις δοκιμών
Opel Νέα – Το Opel ADAM ROCKS Περνά τις Ηλεκτρομαγνητικές Δοκιμές: Οι μηχανικοί της Opel στα εργαστήρια EMC (EMC = ηλεκτρομαγνητκή συμβατότητα), διασφαλίζουν την απουσία παρεμβολών μεταξύ των διαφορετικών ηλεκτρονικών συστημάτων.

Rüsselsheim. Το στυλάτο Opel ADAM ROCKS βρίσκεται προ των πυλών. Λίγες μέρες μετά την πρόσφατη παγκόσμια πρεμιέρα του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, η Opel θα αρχίσει να δέχεται παραγγελίες για το νέο μικρό θαύμα της. Και από Σεπτέμβριο, το πρώτο 3θ μίνι crossover μήκους κάτω των 4 m θα δώσει χρώμα στους Ευρωπαϊκούς δρόμους αφού το ADAM ROCKS διαθέτει περισσή γοητεία και εγκαινιάζει πολλά νέα πρότυπα. Το ντεμπούτο του κάνει ο νέος 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo της Opel. Αυτό το συμπαγές κινητήριο σύνολο – που διατίθεται με 66 kW/90 hp ή 85 kW/115 hp – θέτει νέα πρότυπα για τους τρικύλινδρους κινητήρες στην απόσβεση θορύβων και κραδασμών και στον τομέα της άνεσης. Επίσης, αξίζει να αναφερθούμε στο ξεχωριστό στυλ του ζωηρού, μοδάτου "μικρού" με στοιχεία όπως η μοναδική υφασμάτινη οροφή Swing Top και στο προηγμένο σύστημα infotainment IntelliLink που έχει λάβει διθυραμβικές κριτικές. Επομένως, το ADAM ROCKS προσφέρει όλη τη γκάμα των καινοτόμων συστημάτων ψυχαγωγίας και πλοήγησης, σε συνδυασμό με ολοκληρωμένες επιλογές συνδεσιμότητας.

Opel Νέα - Οι μηχανικοί της Opel διασφαλίζουν την απουσία παρεμβολών μεταξύ των διαφορετικών ηλεκτρονικών συστημάτων.

Ασφαλώς, όλη αυτή η τεχνολογία πρέπει να λειτουργεί άψογα από την πρώτη μέρα και για όλη τη διάρκεια ζωής του αυτοκινήτου. Γι’ αυτό, το ADAM ROCKS – όπως και όλα τα υπόλοιπα μοντέλα της Opel – περνά από ενδελεχή έλεγχο στο EMC Center του Rüsselsheim.

Opel Νέα - Το Opel ADAM ROCKS στα εργαστήρια EMC (EMC = ηλεκτρομαγνητική συμβατότητα): Αυτό που εκ πρώτης όψεως φαίνεται σαν μία τεράστια αυγοθήκη μετατρέπεται σε θαύμα απορρόφησης ακτινοβολίας.

Το "EMC" είναι συντομογραφία του Electro-Magnetic Compatibility, και οι μηχανικοί της Opel στα εργαστήρια EMC της εταιρίας έχουν εμπλοκή σε όλο το πρόγραμμα εξέλιξης του οχήματος, μέχρι τη μαζική παραγωγή. Σε κάθε βήμα της διαδικασίας, διασφαλίζουν την απουσία παρεμβολών μεταξύ των διαφορετικών ηλεκτρονικών συστημάτων. Παλαιότερα, για παράδειγμα, στόχος ήταν μόνον η καταστολή των συνηθισμένων διακεκομμένων θορύβων του ραδιοφώνου που προκαλούνται από τη γεννήτρια του οχήματος, το σύστημα ανάφλεξης, το μοτέρ των καθαριστήρων ή παρόμοια εξαρτήματα. Σήμερα, αυτή η αποστολή είναι πολύ πιο περίπλοκη. Άλλωστε, το ADAM ROCKS – όπως και η υπόλοιπη οικογένεια ADAM – προσφέρει μία ευρεία γκάμα προηγμένων ηλεκτρονικών λειτουργιών. Μεταξύ αυτών είναι χαρακτηριστικά ασφάλειας όπως ESP και η ηλεκτρονική κατανομή πέδησης, το Park Pilot, το σύστημα ήχου και ασφαλώς όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα infotainment. Με ολοκληρωμένες επιλογές συνδεσιμότητας μέσω IntelliLink και συνεχές κατέβασμα δεδομένων μέσω του συστήματος πλοήγησης, τίθενται πολύ υψηλές απαιτήσεις στην καταστολή των παρεμβολών. Επομένως, τα ηλεκτρονικά συστήματα είναι ερμητικά προστατευμένα από εξωτερικές παρεμβολές – και το ADAM ROCKS αποδεικνύει ότι το ίδιο ισχύει και για τη μοναδική, υφασμάτινη οροφή Swing Top που δεν υστερεί συγκριτικά με τη μόνιμη οροφή ενός sedan.

Opel Νέα – Tο ADAM ROCKS αποδεικνύει ότι το όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα λειτουργούν το ίδιο άψογα με τη μοναδική, υφασμάτινη οροφή Swing Top που δεν υστερεί συγκριτικά με τη μόνιμη οροφή ενός sedan.

Γι’ αυτό, το ADAM ROCKS είχε ένα τελευταίο ραντεβού με το EMC Center. Αυτό που εκ πρώτης όψεως φαίνεται σαν μία τεράστια αυγοθήκη μετατρέπεται σε θαύμα απορρόφησης ακτινοβολίας. Οι ειδικά εξοπλισμένες αίθουσες του Κέντρου πληρούν τα πρότυπα ποιότητας επαγγελματικών εργαστηρίων δοκιμών τα οποία εφαρμόζει ο Γερμανικός Οργανισμός Διαπίστευσης σύμφωνα με ISO 17025. Εκεί, η ομάδα μηχανικών της Opel δοκιμάζει πώς τα ηλεκτρονικά συστήματα των οχημάτων αντιδρούν σε πιθανές ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές. Αυτές μπορεί να είναι ενσύρματες ή ασύρματες, ενώ το όχημα εκτίθεται σε όλα τα πιθανά εύρη συχνοτήτων. Οι παράξενες επενδύσεις στα τοιχώματα είναι σχεδιασμένες για να απορροφούν τα εκπεμπόμενα κύματα ώστε να μην ανακλώνται ανεξέλεγκτα στην αίθουσα. Με αυτό τον τρόπο, οι μηχανικοί συλλέγουν καθαρά, αξιοποιήσιμα στοιχεία μετρήσεων. Μόνον όταν όλα τα συστήματα του οχήματος είναι πλήρως απαλλαγμένα από παρεμβολές εξ αιτίας εξωτερικών πηγών ηλεκτρο-μαγνητικής ακτινοβολίας ένα μοντέλο Opel παίρνει το πράσινο φως για έγκριση του EMC. Για το νέο ADAM ROCKS και τα ηλεκτρονικά του συστήματα, αυτό σημαίνει ότι περνούν τις εξετάσεις με άριστα. Καμία παρεμβολή δεν πρόκειται να αμαυρώσει την απόλαυση που προσφέρουν τα συστήματα infotainment του νέου, μικρού, μοδάτου crossover της Opel.