ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 520 ΧΛΜ.*

Το νέο Ampera-e φέρνει την επανάσταση στην ηλεκτροκίνηση:

 

 • Οι καλύτερες τιμές στην κατηγορία του: Αυτονομία πάνω από 520 χλμ.* με μία φόρτιση
 • Επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα μόλις σε 7,3 δευτερόλεπτα

ΤΟ NEO AMPERA-E.

Ζήστε την εμπειρία του Ampera-e

ΔΙΟΡΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ.

Το Ampera-e φέρνει την ηλεκτρική επανάσταση στην καθημερινή χρήση. Πρωτοποριακά συστήματα με κάμερες και ραντάρ αυξάνουν την ασφάλεια και την απόλαυση της οδήγησης.

Προηγούμενο
 • ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ.

  Η εξαιρετική ψηφιακή συνδεσιμότητα αποτελεί μέρος της φιλοσοφίας μας. Το σύστημα infotainment φροντίζει για την απροβλημάτιστη ενσωμάτωση smartphone1, καθώς υποστηρίζει Apple CarPlay™2 ή Android Auto™3.

 • Ο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΣΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΥΝΔΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ & ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ.

  Opel OnStar1 - Ο προσωπικός σας σύμβουλος συνδεσιμότητας και εξυπηρέτησης με το άγγιγμα ενός κουμπιού, 24x7, 365 ημέρες τον χρόνο.

Επόμενο
Προηγούμενο
 • INFOTAINMENT

 • ONSTAR

Επόμενο

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΥΕΛΙΞΙΑ.

Με μήκος 4,17 μέτρα, το Ampera-e διαθέτει χώρους για έως πέντε επιβάτες και χώρο αποσκευών 381 λίτρων, ο οποίος ξεπερνά με άνεση τον μέσο όρο αυτοκινήτων με αντίστοιχο συνολικό μήκος.

Προηγούμενο
 • ΤΙ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ;

  Η αυτονομία με πλήρη φόρτιση εξαρτάται κυρίως από τη χωρητικότητα της μπαταρίας και την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος του αυτοκινήτου.

 • ΠΩΣ ΜΕΤΡΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ;

  Η αυτονομία του Ampera-e μετρήθηκε χρησιμοποιώντας την τυποποιημένη μέθοδο δοκιμής στην Ευρώπη, η οποία βασίζεται στο Νέο Ευρωπαϊκό Κύκλο Οδήγησης (NEDC).

Επόμενο
Προηγούμενο
 • ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ

 • ΜΕΤΡΗΣΗ

Επόμενο

Ανακαλύψτε το νέο Ampera-e.

Λονδίνο - Παρίσι με μία μόνο φόρτιση.

Close

Αυτή η μεγάλη ευρυχωρία εξασφαλίζεται με την έξυπνη ενσωμάτωση των δέκα μπαταριών που διαθέτει το Ampera-e. Ολόκληρη η συστοιχία βρίσκεται στο υποδάπεδο και είναι προσαρμοσμένη στα εξωτερικά όρια του αμαξώματος. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει κατασπατάληση χώρων. Η μπαταρία, η οποία αποτελείται από 288 στοιχεία ιόντων λιθίου και έχει χωρητικότητα 60 kWh, αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την LG Chem.

Close

 • IntelliLink-e με υψηλής ανάλυσης οθόνη αφής 10,2''
 • Άριστη συνδεσιμότητα με τις ψηφιακές συσκευές 1 σας
 • Παρακολούθηση βασικών δεδομένων στο smartphone σας 1
 • Ασύρματη φόρτιση του τηλεφώνου σας 4
 • Εντοπισμός του αυτοκινήτου, κλείδωμα και ξεκλείδωμα των θυρών, εύρεση των πλησιέστερων σταθμών φόρτισης μέσω της εφαρμογής MyOpel


1 Η συμβατότητα και συγκεκριμένες λειτουργίες ενδέχεται να διαφέρουν, ανάλογα με τον τύπο της συσκευής και την έκδοση του λειτουργικού συστήματος. Για να ελέγξετε τη συμβατότητα της συσκευής σας, μεταβείτε στη διεύθυνση www.apple.com ή www.android.com, ή απευθυνθείτε σε διανομέα Opel.
2 Τα Apple CarPlay και Apple είναι εμπορικά σήματα της Apple Inc., κατατεθέντα στις ΗΠΑ και άλλες χώρες.
3 To Android είναι εμπορικό σήμα της Google Inc.
4 Για ασύρματη φόρτιση, το smartphone πρέπει να είναι συμβατό με τα πρότυπα PMA ή Qi.

Close

Αυτόματη Απόκριση σε περίπτωση Σύγκρουσης: Σε περίπτωση σύγκρουσης, αποστέλλεται αυτόματο σήμα στον σύμβουλο του OnStar, ο οποίος επικοινωνεί μαζί σας και σας στέλνει άμεσα βοήθεια αν χρειαστεί.
Εφαρμογή Smartphone: Με το πάτημα ενός κουμπιού, κλειδώνετε/ξεκλειδώνετε εξ αποστάσεως το αυτοκίνητό σας και ελέγχετε την πίεση των ελαστικών σας.
Βοήθεια Εύρεσης Κλεμμένου Αυτοκινήτου: Εάν κάποιος κλέψει το αυτοκίνητό σας, η υπηρεσία OnStar σας βοηθά να το βρείτε.
Εύρεση των πλησιέστερων σταθμών φόρτισης: Ο σύμβουλος του OnStar θα σας καθοδηγήσει στον πλησιέστερο σταθμό φόρτισης.


* Οι υπηρεσίες OnStar απαιτούν ενεργοποίηση και δημιουργία λογαριασμού στην OnStar Europe Ltd. Μάθετε Περισσότερα στο http://www.opel.gr/onstar/onstar.html

Close

 • Το αυτόνομο σύστημα φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης1 εντοπίζει όχι μόνο οχήματα, αλλά και πεζούς που μπορεί να μην έχετε δει. Υπολογίζει διαρκώς την απόστασή σας από πιθανούς κινδύνους. Εάν η απόσταση αυτή είναι υπερβολικά μικρή, σας προειδοποιεί με ηχητική και οπτική ένδειξη. Εάν δεν αντιδράσετε, το αυτοκίνητο αυτόματα επιβραδύνει. Με ταχύτητα κάτω από 40 χλμ./ώρα, σταματάει εντελώς. Το σύστημα, συνεπώς, βοηθάει στη μεγιστοποίηση της ασφάλειας, ειδικά στην κίνηση της πόλης.
 • Με την πρωτοποριακή κάμερα οπισθοπορείας, το παρκάρισμα και το ξεκίνημα γίνονται ευκολότερα και με μεγαλύτερη ασφάλεια. Προσφέρει μεγαλύτερη ορατότητα για τα αντικείμενα γύρω από το όχημα, ενώ βοηθά και στον περιορισμό των τυφλών σημείων. Ειδικά το παρκάρισμα γίνεται πολύ πιο άνετο και ασφαλές.


1 Λειτουργεί αυτόματα πάνω από τα 8 χλμ./ώρα και κάτω από τα 80 χλμ./ώρα. Οι τιμές επιβράδυνσης για τη μείωση της ταχύτητας πρόσκρουσης στη σύγκρουση έχουν ως εξής: 0 έως 40 χλμ./ώρα (1,0g), 40 έως 80 χλμ./ώρα (0,3g). Ο οδηγός μπορεί να παρακάμψει το σύστημα φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης οποιαδήποτε στιγμή.

Close

Εκτός από την αυτονομία κατά NEDC, υπολογίσαμε τη μεικτή αυτονομία κατά WLTP, η οποία υπερβαίνει τα 380 χλμ., με βάση δοκιμές εξέλιξης στις οποίες χρησιμοποιήθηκε κατά προσέγγιση η ταχύτητα που προβλέπεται στον κύκλο οδήγησης WLTP (συντομευμένη διαδικασία δοκιμής).

Ο κύκλος οδήγησης WLTP βασίζεται σε πραγματικά προφίλ οδήγησης και, συνεπώς, αποτυπώνει ακριβέστερα τις πραγματικές συνθήκες σε σχέση με τον προβλεπόμενο από τη νομοθεσία Νέο Ευρωπαϊκό Κύκλο Οδήγησης (NEDC). Ωστόσο, η αυτονομία στην καθημερινή χρήση θα ποικίλλει. Στην πράξη, η αυτονομία επηρεάζεται από παράγοντες όπως τα χαρακτηριστικά του δρόμου, οι καιρικές συνθήκες, ο τρόπος οδήγησης ή το τυχόν πρόσθετο φορτίο.

* Η αυτονομία υπολογίζεται με βάση τον τυποποιημένο Νέο Ευρωπαϊκό Κύκλο Οδήγησης (NEDC). Οι τιμές της αυτονομίας στην καθημερινή χρήση ποικίλλουν.

Close

Το άγχος για την αυτονομία αποτελεί πλέον παρελθόν: Σύμφωνα με το Νέο Ευρωπαϊκό Κύκλο Οδήγησης (NEDC), το νέο Ampera-e ξεπερνά το φράγμα των 500 χλμ. χωρίς επαναφόρτιση. Έτσι, το νέο πρωτοποριακό ηλεκτρικό compact μοντέλο της Opel καταλαμβάνει με άνεση την πρώτη θέση στην κατηγορία του.

* Η αυτονομία υπολογίζεται με βάση τον τυποποιημένο Νέο Ευρωπαϊκό Κύκλο Οδήγησης (NEDC). Οι τιμές της αυτονομίας στην καθημερινή χρήση ποικίλλουν. Διαβάστε περισσότερα για το πώς μετρήσαμε την ηλεκτρική αυτονομία.

Close

Η αυτονομία της μπαταρίας και η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος του αυτοκινήτου καθορίζονται από διάφορους παράγοντες:

 • Η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος επηρεάζεται, για παράδειγμα, από το στυλ οδήγησης και τα τοπογραφικά χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης διαδρομής.
 • Η ηλεκτρική αυτονομία επηρεάζεται, για παράδειγμα, από την εξωτερική θερμοκρασία.