Προηγμένη Τεχνολογία
Προβολείς Intelli-Lux® LED Matrix
Το νέο Opel Corsa διαθέτει την κορυφαία, στην κατηγορία, τεχνολογία IntelliLux® LED Matrix. Νέο βελτιωμένο σύστημα προβολέων προσφέρει βέλτιστη ορατότητα, χάρη στη δυνατότητα αυτόματης προσαρμογής ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού του περιβάλλοντος. 14 τμήματα Matrix ενεργοποιούνται / απενεργοποιούνται ξεχωριστά διασφαλίζοντας το ιδανικό επίπεδο ορατότητας, σε όλες τις συνθήκες, χωρίς να τυφλώνονται οι άλλοι οδηγοί. 
Συστήματα Υποβοήθησης Οδηγού
Το ενεργό σύστημα διατήρησης πορείας στο κέντρο της λωρίδας κυκλοφορίας αποτελεί μέρος του συστήματος υποβοήθησης οδήγησης Opel Drive Assist. Ελέγχει διαρκώς την πορεία του αυτοκινήτου και επεμβαίνει με απαλές κινήσεις στο τιμόνι. Μόλις αντιληφθεί ότι αυτό εκτρέπεται από τα όρια της επιλεγμένης λωρίδας το επαναφέρει στο κέντρο της λωρίδας, κάνοντας την οδήγηση σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, ασφαλέστερη και πιο απολαυστική. 
Προσαρμοζόμενο Cruise Control
Το προσαρμοζόμενο Cruise Control επιταχύνει και επιβραδύνει αυτόματα το νέο Opel Corsa, διατηρώντας την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα σταθερή, εξασφαλίζοντας έτσι ασφαλέστερη, πιο άνετη και ξεκούραστη οδήγηση. 
Αναγνώριση πινακίδων ορίων ταχύτητας
Το προηγμένο σύστημα κάμερας του νέου Opel Corsa αναγνωρίζει πινακίδες ορίων ταχύτητας, και τις εμφανίζει στην οθόνη του ψηφιακού πίνακα οργάνων του αυτοκινήτου σας. Αυτό σημαίνει ότι όσα κι αν συμβαίνουν στο δρόμο γύρω σας, δεν πρόκειται να σας ξεφύγει ποτέ ξανά, κάποια πινακίδα ορίου ταχύτητας! 
Αυτόματο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης
Το σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης του νέου Opel Corsa είναι ενεργό σε ταχύτητες μεταξύ 5 και 140 km/h και είναι σε θέση να ανιχνεύει κινούμενα και σταματημένα αυτοκίνητα, ποδήλατα και πεζούς. Το σύστημα ελέγχει τον δρόμο μπροστά από το αυτοκίνητο και σε περίπτωση πιθανής σύγκρουσης, ειδοποιεί τον οδηγό. Εάν ο οδηγός δεν αντιδράσει, τότε το σύστημα φρενάρει αυτόματα το όχημα για να αποτρέψει, ή να μετριάσει τη σφοδρότητα μιας εμπρόσθιας σύγκρουσης. 
Προειδοποίηση Τυφλού Σημείου
Το σύστημα προειδοποίησης τυφλού σημείου του νέου Opel Corsa διαθέτει αισθητήρες που παρακολουθούν τα τυφλά σημεία του οχήματος και είναι ενεργό σε ταχύτητες μεταξύ 12 και 140 km/h.  Όταν ανιχνεύεται όχημα, το οποίο κινείται σε απόσταση 3 μέτρων στα πλάγια ή στο πίσω μέρος του οχήματός σας, το σύστημα προειδοποιεί τον οδηγό με φωτεινή ένδειξη που αναβοσβήνει στον εξωτερικό καθρέφτη, κάνοντας τα ταξίδια στον αυτοκινητόδρομο ασφαλέστερα και πιο άνετα.