ΑΠΟ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ SUV.

Η άνθηση της κατηγορίας των SUV είναι ασυγκράτητη. Καθώς τα αυτοκίνητα αυτά γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή σε όλο τον κόσμο, συνεχώς εμφανίζονται διαφορετικά είδη SUV. Ας δούμε τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ τους.

Οι διαφορές ανάμεσα στα SUV, τα Crossover και τα off-road.

Αρχικά, τι ακριβώς σημαίνει SUV; Πρόκειται για συντομογραφία της φράσης Sports Utility Vehicle. Ωστόσο, υπάρχει και το CUV, που σημαίνει Crossover Utility Vehicle. Οπότε, ποια είναι η διαφορά;

 

Όπως φαίνεται από το όνομά τους, τα Crossover είναι "υβρίδια". Έχουν την εμφάνιση ενός παραδοσιακού SUV, αλλά αντί για τετρακίνηση, συνήθως είναι δικίνητα. Με άλλα λόγια, μην περιμένετε από ένα CUV να ανταποκριθεί το ίδιο καλά με ένα SUV σε χωματόδρομο ή σε δύσκολες καιρικές συνθήκες. Τα off-road οχήματα από την άλλη, είναι ιδανικά για κίνηση σε χωματόδρομους και λάσπες, χάρη στην τετρακίνηση, τη μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος και άλλα off-road χαρακτηριστικά.

Γνωρίστε τα SUV της Opel.

Το να βρει κανείς το ιδανικό SUV δεν είναι εύκολο. Οι υποψήφιοι αγοραστές διαθέτουν πλήθος επιλογών, καθώς περισσότερα από 90 SUV μοντέλα είναι διαθέσιμα αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη. Ο διαχωρισμός σε υπο-κατηγορίες απλοποιεί αρκετά τη διαδικασία επιλογής του ιδανικού SUV.

 

Τα μικρά SUV συνήθως έχουν compact διαστάσεις και, κατά κύριο λόγο, εστιάζουν στο στυλ και την εμφάνιση, εσωτερική και εξωτερική.

Η γκάμα της Opel περιλαμβάνει το ADAM ROCKS, ιδανικό για αστικές μετακινήσεις. Μάθετε περισσότερα για το ADAM ROCKS.

Τα compact SUV έχουν κατασκευαστεί για τις καθημερινές ανάγκες, συνδυάζοντας τετρακίνηση και off-road χαρακτήρα με μια πιο εκλεπτυσμένη οδηγική συμπεριφορά, για τις αστικές διαδρομές. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν το Mokka X και το Grandland X, με τα συστήματα τετρακίνησης και τα υψηλά επίπεδα άνεσης για τις οικογένειες που αγαπούν την περιπέτεια. Μάθετε περισσότερα για το Grandland X.

 

Τα μεγάλα SUV διαθέτουν παρόμοια χαρακτηριστικά με τα compact και, ταυτόχρονα, μεγαλύτερες διαστάσεις και ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία. Τα αυτοκίνητα αυτά συνήθως εξοπλίζονται με την πιο σύχρονη τεχνολογία, όπως το Insignia Country Tourer της Opel. Μάθετε περισσότερα:

Τα πολυτελή SUV αποτελούν μία ξεχωριστή κατηγορία. Τα αυτοκίνητα αυτά είναι συνήθως αρκετά μεγάλα, με μήκος πάνω από 5 μέτρα, διαθέσιμο χώρο για έως 7 επιβάτες και πολύ ισχυρούς κινητήρες κάτω από το καπό. Συχνά, τα αυτοκίνητα αυτού του μεγέθους φέρουν υβριδικούς ή ηλεκτρικούς κινητήρες. Όπως είναι προφανές, τα πολυτελή SUV είναι μία πολύ ακριβή αγορά και συχνά οι διαστάσεις τους, αν και ιδανικές για περιπέτεια, τα καθιστούν δυσκίνητα στους στενούς δρόμους των πόλεων.

Ποιος τύπος SUV σας ταιριάζει;

Ανάλογα με τις ανάγκες ή το budget σας, ανάλογα με το αν χρειάζεστε ένα αυτοκίνητο για τις καθημερινές σας μετακινήσεις, χώρους για ολόκληρη την οικογένεια ή εκτός δρόμου δυνατότητες, υπάρχει ένα SUV για εσάς. Όποιες και αν είναι οι απαιτήσεις σας, στην γκάμα της Opel μπορείτε να βρείτε το ιδανικό SUV για εσάς .
Μάθετε περισσότερα για τα SUV της Opel

GRANDLAND X

Το sport SUV που εντυπωσιάζει με τη δυναμική του σχεδίαση, τους αποδοτικούς κινητήρες και την εξαιρετική τεχνολογία - για να ανακαλύψετε ξανά τη μαγεία της οδήγησης.

MOKKA X

Η προαιρετική κίνηση 4x4 εξασφαλίζει πρόσφυση σε κάθε επιφάνεια, σε στεγνό ή βρεγμένο έδαφος. Είτε κατευθύνεστε σε θάλασσα είτε σε βουνό, αυτό το SUV είναι έτοιμο για περιπέτεια.

CROSSLAND X

Το ελκυστικό Crossland X, με πολλές καινοτομίες, όπως το head-up display, η κάμερα οπισθοπορείας 180° και το φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, κάνει την οδήγηση στην πόλη ακόμα πιο ευχάριστη.

INSIGNIA COUNTRY TOURER

Με off-road χαρακτηριστικά και προαιρετική τετρακίνηση, το Insignia Country Tourer κερδίζει τις εντυπώσεις. Η premium τεχνολογία και ο μεγάλος χώρος αποσκευών το καθιστούν το ιδανικό οικογενειακό SUV.