Λιπαντικό Κινητήρα

ΛΙΠΑΝΤΙΚΟ ΚΙΝΗΤΗΡΑ.

Το νέο βελτιωμένο λιπαντικό κινητήρα της Opel, dexos2 TM, εξασφαλίζει υψηλές επιδόσεις με σεβασμό στο περιβάλλον και χαμηλή κατανάλωση για όλα τα μοντέλα της μάρκας.

Γνήσιο λιπαντικό dexos2™

Η Opel δημιούργησε ένα νέο λιπαντικό που πληροί τις νέες απαιτήσεις. Το dexos2™ είναι το νέο οικολογικό λιπαντικό υψηλής απόδοσης της Opel. Είναι ειδικά κατασκευασμένο για την τελευταία γενιά οχημάτων Opel και η καλύτερη επιλογή για όλα τα προηγούμενα μοντέλα, βενζίνης ή diesel.

Προδιαγραφές: υψηλή απόδοση και χαμηλή κατανάλωση καυσίμου

Το λιπαντικό 5W-30 dexos2™ είναι πλήρως συμβατό με τα τελευταία φίλτρα σωματιδίων diesel (DPF) και τους καταλύτες βενζινοκινητήρων (CAT). Το 5W-30 dexos2™ προσφέρει εξαιρετικό καθαρισμό, αντοχή και συνολική προστασία του κινητήρα. Σαν λιπαντικό Mid-SAPS (με χαμηλή περιεκτικότητα σε στάχτη, φώσφορο και θείο), συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών CO2.

Τα οφέλη σας

 • Εξαιρετική προστασία από φθορά σε μεγάλα διαστήματα αλλαγών
 • Βελτιώνει την καθαρότητα του κινητήρα και προστατεύει από τη δημιουργία "λάσπης" και τις βλαβερές επικαθίσεις
 • Βελτιώνει την οικονομία καυσίμου
 • Παρατείνει τη διάρκεια ζωής και διατηρεί την αποδοτικότητα των συστημάτων μείωσης εκπομπών ρύπων σε βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα οχήματα

Εγγύηση

Για τον κινητήρα σας πρέπει να χρησιμοποιείτε εγκεκριμένο λιπαντικό dexos2™ που διατίθεται σε Διανομείς / Εξουσιοδοτημένους Επισκευαστές Opel. Η χρήση λιπαντικού που δεν πληροί τις προδιαγραφές του dexos2™ μπορεί να περιορίσει τις επιδόσεις του κινητήρα σας ή και να προκαλέσει ζημιές.

Συσκευασία Λίτρου dexos2™ για έκτακτες ανάγκες

Είναι πάντα καλό να έχετε μαζί σας μία εφεδρική ποσότητα λιπαντικού, κυρίως σε πιο μακρινά ταξίδια και στις διακοπές. Με αυτό τον τρόπο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λιπαντικό ίδιας ποιότητας αν χρειαστεί να συμπληρώσετε ανάμεσα στα διαστήματα service. Σας συνιστούμε τη Συσκευασία Λίτρου dexos2™.

Ελέγχετε τακτικά τη στάθμη λαδιού

Η σύγχρονη σχεδίαση των κινητήρων έχει μειώσει την κατανάλωση λαδιού στο ελάχιστο, αλλά συνιστούμε να ελέγχετε τη στάθμη λαδιού τακτικά ανάμεσα στα διαστήματα service. Ακολουθήστε την εξής διαδικασία:

 

1. Παρκάρετε το Opel σας σε επίπεδη επιφάνεια.
2. Ο κινητήρας πρέπει να είναι ζεστός αλλά σβηστός για πέντε λεπτά περίπου.
3. Ανοίξτε το καπό για να ελέγξετε το δείκτη (συνήθως έχει λαβή σε έντονο χρώμα).
4. Βγάλτε το δείκτη, σκουπίστε τον και ξαναβάλτε τον στη θέση του (πιέζοντας μέχρι να κουμπώσει) και βιδώστε τον ελαφρά.
5. Βγάλτε πάλι το δείκτη και ελέγξτε τη στάθμη λαδιού.
6. Αν η στάθμη βρίσκεται κοντά στην ένδειξη MIN του δείκτη, θα χρειαστεί να συμπληρώσετε λάδι. Μεταξύ των ενδείξεων MIN και MAX υπάρχει επαρκής όγκος για να συμπληρώσετε ένα λίτρο λιπαντικού.
7. Σας συνιστούμε να χρησιμοποιείτε την ίδια κατηγορία και ποιότητα λιπαντικού με την τελευταία αλλαγή.
8. Μην ξεχνάτε να ξαναβάζετε το δείκτη στη θέση του.
9. Αφού συμπληρώσετε το απαραίτητο λάδι βάλτε την τάπα σωστά και σφίξτε την.

 

Προσοχή: Η στάθμη λιπαντικού δεν πρέπει να υπερβαίνει την ένδειξη MAX στο δείκτη. Η υπερβολική ποσότητα λαδιού στον κινητήρα είναι εξίσου επιζήμια με την ελλιπή. Η περίσσεια ποσότητα λαδιού μπορεί να προκαλέσει ζημιά στον καταλυτικό μετατροπέα. Είναι καλύτερο να ελέγχετε τακτικά τη στάθμη λαδιού, σε κάθε δεύτερη επίσκεψη σε σταθμό ανεφοδιασμού.

 

 1. ΛΙΠΑΝΣΗ ...ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ;
  Σκοπός της χρήσης του λιπαντικού είναι να ξεχωρίσει τα κινούμερα μέρη του κινητήρα, μειώνοντας την τριβή και τα επακόλουθά της, όπως η φθορά και η παραγωγή θερμότητας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα λιγότερες απώλειες ενέργειας και συνεπώς μεγαλύτερη απόδοση του κινητήρα.
 2. ΤΙ ΑΛΛΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ;
  Τα λιπαντικά συντελούν, επίσης, στην μείωση της θερμοκρασίας λειτουργίας του κινητήρα, καθιστώντας έτσι τη λίπανση σημαντικό μέρος της διαδικασίας ψύξης. Επιπλέον, προστατεύουν τις μεταλλικές επιφάνειες από την διάβρωση που προκαλείται λόγω της υγρασίας και των αερίων της καύσης. Συμβάλλουν, επίσης, στον καθαρισμό του κινητήρα, καθώς απομακρύνουν ανεπιθύμητα προϊόντα, όπως σκόνη, ρινίσματα μετάλλων, κάπνα και άκαυστα σωματίδια. Σημαντική είναι και η δράση τους ως μονωτικά από εισροές και διαρροές σε βαλβίδες, ρουλεμάν κτλ.
 3. ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΛΑΔΙΑ;
  Το λιπαντικό χάνει τις ιδιότητες του με την χρήση και την πάροδο του χρόνου, λόγω θερμικής καταπόνησης, φαινομένων οξείδωσης, επιμόλυνσης με ανεπιθύμητα συστατικά και κατανάλωσης που περιέχει.
 4. ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΛΑΔΙΑ;
  Για την αλλαγή λαδιών είναι σημαντικό να συμβουλευόμαστε τις οδηγίες και συστάσεις του κατασκευαστή. Ωστόσο, δεν παραλείπουμε να ελέγχουμε, πάντα, την στάθμη του λιπαντικού ανά τακτά χρονικά διαστήματα και να μην εξαντλούμε τα διαστήματα αλλαγής. Ανεξαρτήτως διανυθέντων χιλιομέτρων συστήνεται η αλλαγή του λαδιού σε ετήσια βάση.

Βρείτε ένα Διανομέα Opel