Κύρια Χαρακτηριστικά

ΝΕΟ OPEL GRANDLAND.

DESIGN. 

ΦΙΛΟΔΟΞΟ & ΤΟΛΜΗΡΟ
Αφήστε πίσω οτιδήποτε συμβατικό. Η τολμηρή και λιτή φιλοσοφία σχεδίασης της Opel έχει μετατρέψει το νέο Opel Grandland σε ένα SUV που δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Η εντυπωσιακή sport αισθητική συνδυάζεται με τη γερμανική ακρίβεια και το αποτέλεσμα είναι ένα επιβλητικό SUV, που έχει ξεπεράσει το συμβατικό. 
ΕΣΤΙΑΖΕΙ ΣΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ
Μέσα στο νέο Opel Grandland θα ανακαλύψετε την εντυπωσιακή οθόνη Pure Panel. Αυτός ο πρωτοποριακός ψηφιακός επαναπροσδιορισμός της οδηγικής εμπειρίας απλοποιεί την τυπική υπερφόρτωση πληροφοριών που συναντά κανείς στα περισσότερα SUV. Αντ' αυτού, το Opel Grandland απλοποιεί όλα τα δεδομένα του με στόχο την εξάλειψη της ακαταστασίας, του θορύβου και της απόσπασης προσοχής. 
ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ
Όταν λέμε ότι δεν υπάρχει τίποτα συνηθισμένο στο νέο Opel Grandland, το εννοούμε. Τα πάντα πάνω στο νέο μέλος της οικογένειας Opel έχουν μελετηθεί και κατασκευαστεί μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, συμπεριλαμβανομένων των sport ζαντών αλουμινίου που διατίθενται σε διαστάσεις 17", 18" ή 19". 
ΟΛΑ ΤΑ ΒΛΕΜΜΑΤΑ ΕΠΑΝΩ ΣΑΣ.
Ο καθένας μας είναι μοναδικός…το ίδιο θα πρέπει να είναι και το αυτοκίνητο που οδηγούμε. Ανακαλύψτε και αναδείξτε το προσωπικό σας στυλ μέσα από τους χρωματικούς συνδυασμούς και τις διχρωμίες οροφής του νέου Grandland. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα περνάτε απαρατήρητοι! 
GRAND, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ
Το νέο έμβλημα του Grandland αποδεικνύει ότι η λιτή, τολμηρή και ανανεωμένη σχεδιαστική γλώσσα της Opel έχει εφαρμοστεί ιδανικά στο κορυφαίο μας SUV. Σας προετοιμάζει για την προηγμένη τεχνολογία που σας περιμένει κάτω από το καπό και για τη δύναμη που είναι έτοιμη να σας εντυπωσιάσει.  
ΒΛΕΠΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ
Από κάθε γωνία, το νέο Grandland ξεχωρίζει, αφού διαθέτει ως εφόδια το τολμηρό design, τα προηγμένα χαρακτηριστικά και τις καινοτομίες. Από το εμβληματικό Opel Vizor μέχρι τα φωτιστικά σώματα LED, το Grandland έχει πολλά μυστικά για να ανακαλύψετε. 

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ.

INTELLILUX LED PIXEL LIGHT
Σας παρουσιάζουμε τους πρωτοποριακούς προβολείς IntelliLux LED® Pixel Light, το επόμενο βήμα στην τεχνολογία των προβολέων. Αυτό το κορυφαίο στην κατηγορία σύστημα βελτιώνει τη νυχτερινή ορατότητα, χωρίς να τυφλώνει τους οδηγούς των διερχόμενων οχημάτων. Κάθε προβολέας αποτελείται από 84 τμήματα που προσαρμόζονται στις συνθήκες κυκλοφορίας απενεργοποιώντας αυτόματα μεμονωμένα τμήματα. 
NIGHT VISION

Συνήθως, μόνο οι προβολείς σας σας βοηθούν να βλέπετε όταν οδηγείτε στο σκοτάδι. Τουλάχιστον, αυτό συνέβαινε μέχρι τώρα. Χάρη στο καινοτόμο Night Vision1, μια προηγμένη υπέρυθρη κάμερα βελτιώνει σημαντικά την ορατότητα για περισσότερο από 300 μέτρα μπροστά, ανιχνεύει πεζούς ή ζώα στο σκοτάδι και εμφανίζει βίντεο απευθείας στον ψηφιακό πίνακα οργάνων. Εάν κάτι έρθει πολύ κοντά σας, τότε ενεργοποιείται το σύστημα Φρεναρίσματος Έκτακτης Ανάγκης. Έτσι, όταν μιλάμε για ασφαλέστερη νυχτερινή οδήγηση, το νέο Grandland σίγουρα δεν είναι το τυπικό SUV σας.

 

1 Σκοπός των συστημάτων υποβοήθησης της Opel είναι να υποστηρίζουν τον οδηγό στα πλαίσια των ορίων τους. Ο οδηγός συνεχίζει να φέρει ευθύνη για την οδήγηση του αυτοκινήτου.

 
ΦΡΕΝΑΡΙΣΜΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

Το σύστημα1 προειδοποιεί με ένα ηχητικό σήμα τον οδηγό για ενδεχόμενες επικίνδυνες καταστάσεις. Εάν ένα άλλο αυτοκίνητο ή ένας πεζός πλησιάσει πολύ, επιβραδύνει ή ακινητοποιεί το όχημα.

 

1 Το σύστημα Φρεναρίσματος Έκτακτης Ανάγκης με Ανίχνευση Πεζών ενεργοποιείται αυτόματα με ταχύτητες 5 km/h  έως 140 km/h. Από 5 έως 30 km/h, η τιμή επιβράδυνσης για τη μείωση της ταχύτητας πρόσκρουσης κατά τη σύγκρουση είναι 0,9 g. Από τα 30 έως τα 140 km/h το σύστημα μειώνει την ταχύτητα έως και κατά 50 km/h. Πάνω από αυτό το όριο, ο οδηγός πρέπει να φρενάρει ο ίδιος για να μειώσει ακόμη περισσότερο την ταχύτητα. Το εύρος της ταχύτητας λειτουργίας του συστήματος εξαρτάται από το εμπόδιο που ανιχνεύεται (κινούμενο εμπόδιο: από 5 έως 140 km/h, σταθερό εμπόδιο: από 5 έως 80 km/h, πεζός: από 5 έως 60 km/h). Σκοπός των συστημάτων υποβοήθησης της Opel είναι να υποστηρίζουν τον οδηγό στα πλαίσια των ορίων τους. Ο οδηγός συνεχίζει να φέρει ευθύνη για την οδήγηση του αυτοκινήτου.

 
ADVANCED PARK ASSIST 1

Το Opel Grandland εντοπίζει για εσάς μια θέση πάρκινγκ και στη συνέχεια ελέγχει τις κινήσεις του τιμονιού για να παρκάρετε. Εσείς, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατάτε το φρένο ή το γκάζι. 

 

1 Σκοπός των συστημάτων υποβοήθησης της Opel είναι να υποστηρίζουν τον οδηγό στα πλαίσια των ορίων τους. Ο οδηγός συνεχίζει να φέρει ευθύνη για την οδήγηση του αυτοκινήτου.

 
360° CAMERA
Βλέπετε τα πάντα, ακόμα και σε στενούς χώρους. Η προηγμένη κάμερα 360º ανιχνεύει ο,τιδήποτε υπάρχει γύρω από το αυτοκίνητό σας και εσείς το βλέπετε απευθείας στην οθόνη.  
ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΕΚΚΛΙΣΗΣ & ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΛΩΡΙΔΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Απολαύστε υψηλά επίπεδα ασφάλειας ενώ οδηγείτε. Το σύστημα Προειδοποίησης Παρέκκλισης και Επαναφοράς στη Λωρίδα Κυκλοφορίας ανταποκρίνεται άμεσα όποτε υπάρχει ανάγκη, επαναφέροντας το όχημα στη σωστή λωρίδα. Επιπλέον, σας προειδοποιεί όταν αντιλαμβάνεται ακούσια αλλαγή λωρίδας.

 

Τα χέρια του οδηγού πρέπει να παραμένουν στο τιμόνι συνεχώς. 

 

Σκοπός των συστημάτων υποβοήθησης της Opel είναι να υποστηρίζουν τον οδηγό στα πλαίσια των ορίων τους. Ο οδηγός συνεχίζει να φέρει ευθύνη για την οδήγηση του αυτοκινήτου.

 
HIGHWAY INTEGRATION ASSIST

Το Highway Integration Assist1 είναι μια καινοτόμος συνέργεια των συστημάτων του Grandland, που συνδυάζει τη λειτουργία Advanced Cruise Control, Stop-and-Go και Lane Keep Assist. Λειτουργεί ως ημιαυτόματο σύστημα που σας βοηθά να ενταχθείτε σε έναν αυτοκινητόδρομο, να ακολουθήσετε μια συγκεκριμένη λωρίδα ή να ακολουθήσετε ένα όχημα μπροστά. Με το πάτημα ενός κουμπιού, μπορείτε να ανακτήσετε τον έλεγχο από το σύστημα ανά πάσα στιγμή απλά μετακινώντας το τιμόνι.

 

1 Μόνο με 8-τάχυτο Αυτόματο κιβώτιο.

 

PREMIUM ΑΝΕΣΗ.

ERGONOMIC ACTIVE SEATS

Ξεχάστε τον πόνο στην πλάτη σας από τα μεγάλα ταξίδια. Τα Εργονομικά Καθίσματα εμπρός, πιστοποιημένα από τον οργανισμό AGR1, σας προσφέρουν εξαιρετικά επίπεδα άνεσης σε κάθε διαδρομή.

 

• Άνετη θέση οδήγησης

• 16 ρυθμίσεις 

• Πολυτελής δερμάτινη ταπετσαρία 

• Θερμαινόμενα και αεριζόμενα

 

 

1 Η πιστοποίηση AGR αποτελεί σφραγίδα ποιότητας και απονέμεται από έναν ανεξάρτητο οργανισμό που υποστηρίζεται από γιατρούς και θεραπευτές.

 
ΘΕΡΜΑΙΝΟΜΕΝΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ

Νικήστε το κρύο, χάρη στα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 

• Θερμαινόμενα εμπρός & πίσω καθίσματα

• Θερμαινόμενο τιμόνι

• Θερμαινόμενο Thermatec™ παρμπρίζ

• Θερμαινόμενοι καθρέφτες

 
ΑΝΟΙΓΜΑ ΧΩΡΙΣ ΧΕΡΙΑ
 Το σύστημα ανοίγματος πίσω πόρτας λειτουργεί γρήγορα και εύκολα, καθώς σας επιτρέπει να ανοίξετε την πόρτα του πορτμπαγκάζ είτε με μια απλή κίνηση του ποδιού σας κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα είτε με το πάτημα ενός κουμπιού. 

ΣΥΝΔΕΣΙΜΟΤΗΤΑ.

INFOTAINMENT 
  • Το Νέο Grandland εξοπλίζεται με το πλήρως ψηφιοποιημένο Pure Panel και με οθόνες αφής 7" ή 10", για να παραμένετε συνδεδεμένοι. Μπορείτε εύκολα να συνδέσετε το smartphone σας μέσω Apple CarPlay™1,3  ή Android Auto™2,3  για πλοήγηση, μηνύματα και audio streaming. 
 
  • AM/FM και DAB radio
  • Audio streaming και hands-free κλήσεις μέσω Bluetooth
  • Θύρα USB
  • Φωνητικός έλεγχος μέσω του συνδεδεμένου smartphoneΤα Apple CarPlay και Apple Siri είναι εμπορικά σήματα της Apple Inc., κατατεθέντα στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες.

 

Το Android Auto είναι κατατεθειμένο εμπορικό σήμα της Google Inc.

 

Η συμβατότητα και ορισμένες λειτουργίες ενδέχεται να διαφέρουν, ανάλογα με τον τύπο της συσκευής και την έκδοση λειτουργικού συστήματος. Για να ελέγξετε τη συμβατότητα της συσκευής σας, μεταβείτε στη διεύθυνση www.apple.com ή www.android.com, ή απευθυνθείτε σε διανομέα Opel.

 

Το Bluetooth® είναι κατατεθειμένο εμπορικό σήμα της Bluetooth SIG Inc.

 
NAVIGATION

Κάθε προορισμός στις άκρες των δαχτύλων σας, χάρη στους 3D χάρτες του Multimedia Navi Pro με οθόνη αφής 10.

 

• Δυναμική 3D πλοήγηση

• Χάρτης Ευρώπης

• Σημεία ενδιαφέροντος

• Φωνητικός έλεγχος

 

 

 
ΕΠΑΓΩΓΙΚΗ ΦΟΡΤΙΣΗ

Δεν χρειάζεστε πλέον καλώδιο για να φορτίσετε το κινητό σας μέσα στο Grandland.

 

Για τη φόρτιση ορισμένων smartphone ενδέχεται να απαιτείται κάποιο επιπλέον αξεσουάρ. Μόνο για συσκευές με δυνατότητες PMA ή Qi. Για να ελέγξετε τη συμβατότητα της συσκευής σας, απευθυνθείτε στον Διανομέα Opel της περιοχής σας.

 

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΟΔΗΓΗΣΗ.

ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ
Δύναμη αλλά και απόλυτος έλεγχος από τη στιγμή που θα βάλετε μπροστά τη μηχανή του Opel Grandland. Κινητήρες τελευταίας γενιάς, συμπεριλαμβανομένου του κινητήρα Βενζίνης άμεσου ψεκασμού 1.2 Direct και του ισχυρού 1.5 Turbo Diesel, και οι δύο απόδοσης kW / 130hp. 
ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ
Η σπορ γκάμα κινητήρων χαμηλής τριβής και υψηλής απόδοσης του Opel Grandland σάς προσφέρει μια επιλογή χειροκίνητων ή αυτόματων 8-ταχυτων κιβωτίων, όλα με σύστημα εξοικονόμησης καυσίμου Start / Stop. Όλοι οι κινητήρες diesel διαθέτουν τεχνολογία ελέγχου εκπομπών επόμενης γενιάς.  
INTELLIGRIP
Η ισχύς δεν είναι χρήσιμη χωρίς έλεγχο. Το IntelliGrip δίνει τη δύναμη που προσφέρουν οι δυναμικοί κινητήρες του Opel Grandland ακριβώς εκεί που πρέπει να είναι για αυξημένη πρόσφυση σε δύσκολες συνθήκες και μηδενική περιστροφή των τροχών. Αυτό το έξυπνο σύστημα επιτρέπει τη βέλτιστη πρόσφυση και σταθερότητα σε διαφορετικά είδη επιφάνειας, προσαρμόζοντας αυτόματα τις ρυθμίσεις ροπής στους τροχούς και αλλάζοντας τις ρυθμίσεις του ESP. Μπορείτε να προκαθορίσετε το IntelliGrip για λάσπη, χιόνι ή άμμο, χρησιμοποιώντας έναν απλό περιστροφικό επιλογέα στην κεντρική κονσόλα, ή να το αφήσετε σε  λειτουργία Normal, επιτρέποντας στο IntelliGrip να παρακολουθεί την κατάσταση, ενώ εσείς απολαμβάνετε ασφαλέστερη, πιο χαλαρωτική οδήγηση στην πόλη και στον αυτοκινητόδρομο.