Skip To Content
Επαγγελματικά Οχήματα

Τι ειναι η τεχνολογια blueinjection της Opel;

Τι ειναι η τεχνολογια blueinjection της Opel;

Το BlueInjection είναι η πρωτοποριακή τεχνολογία SCR diesel της Opel που χρησιμοποιεί το AdBlue®* για να μειώσει περαιτέρω το επίπεδο των οξειδίων του αζώτου και να επιτύχει χαμηλότερες εκπομπές ρύπων.

 

*Το AdBlue® είναι σήμα κατατεθέν της Verband der Automobilindustrie e.V.

 

  • Η πρωτοποριακή τεχνολογία SCR (Selective Catalytic Reduction, δηλ. Επιλεκτική Καταλυτική Αναγωγή): Η τεχνολογία BlueInjection χρησιμοποιείται στο σύστημα μετεπεξεργασίας που χρησιμοποιεί η Opel για τα καυσαέρια του κινητήρα.
  • Με την τεχνολογία BlueInjection, ψεκάζεται απευθείας υγρό AdBlue® στο σωλήνα της εξάτμισης, με αποτέλεσμα να μειώνοναι οι εκπομπές του επιβλαβούς μονοξειδίου του αζώτου, καθώς μετατρέπονται σε ατμούς αζώτου και νερού που δεν βλάπτουν το περιβάλλον.
  • Το AdBlue® είναι ένα καθαρό, μη τοξικό, μη εύφλεκτο και άοσμο υγρό που αποτελείται αποκλειστικά από ουρία κατά 32,5% και νερό κατά 67,5%.
Περισσότερα Εμφάνιση Λιγότερων

Οτι ωφελει το περιβαλλον, ωφελει και εσας

Οτι ωφελει το περιβαλλον, ωφελει και εσας

Διαθέτοντας ένα όχημα με τεχνολογία BlueInjection συμβάλλετε στη μείωση των επιβλαβών εκπομπών οξειδίων του αζώτου (NOx) μειώνοντας έτσι το περιβαλλοντικό σας αποτύπωμα.

Ποτε ανεφοδιαζετε;

Ποτε ανεφοδιαζετε;

Τα αυτοκίνητα που είναι εφοδιασμένα με το σύστημα BlueInjection χρειάζονται τακτικές αναπληρώσεις AdBlue® μεταξύ των συνιστώμενων διαστημάτων συντήρησης. Αλλά μην ανησυχείτε, ένας δείκτης στο ταμπλό θα σας ενημερώσει όταν τα επίπεδα είναι χαμηλά.  

Πώς λειτουργεί;

Περισσότερα Εμφάνιση Λιγότερων

Πως γινεται η συμπληρωση του υγρου adblue®;

Συμπληρώνετε το υγρό μόνοι σας, χάρη στη μεγάλη γκάμα δοχείων που διατίθενται. Ή απλά απευθυνθείτε στον Διανομέα/Εξουσιοδοτημενο Επισκευαστή Opel της περιοχής σας, για να σας συμπληρώσουν υγρό εκεί.

 

Μάθετε περισσότερα

Περισσότερα Εμφάνιση Λιγότερων

Επαγγελματικα οχηματα με blueinjection

Οι συχνοτερες ερωτησεις για την τεχνολογια blueinjection και το υγρο adblue®

Τί είναι το υγρό adblue®;

Το AdBlue® (ονομαζόμενο επίσης υγρό καυσαερίων Diesel) είναι ένα άχρωμο, καθαρό και μη τοξικό υγρό που αποτελείται καθαρά από 32,5% ουρία και 67,5% νερό. Καθώς είναι ως επί το πλείστον νερό, παγώνει στους -11°C (μια συγκέντρωση του 32,5% είναι το χαμηλότερο σημείο πήξης ενός διαλύματος νερού ουρίας), έτσι ώστε να επιτρέπεται το όχημα να λειτουργεί υπό όλες τις συνθήκες, όλες οι δεξαμενές AdBlue® είναι εξοπλισμένες με θερμαντήρα που θα ξεπαγώσει επαρκές υγρό αναγκαίο για τη μείωση των εκπομπών.

Τι είναι η τεχνολογία scr;

SCR σημαίνει Selective Catalytic Reduction, δηλαδή Επιλεκτική Καταλυτική Αναγωγή, και είναι μια τεχνολογία που χρησιμοποιείται για τη μείωση των οξειδίων του αζώτου (NOx) στα καυσαέρια κινητήρων diesel. Βασίζεται στο υγρό AdBlue® (λέγεται και Υγρό Καυσαερίων Πετρελαίου), ένα διάλυμα 32,5% ουρίας σε καθαρό νερό, το οποίο ψεκάζεται μέσα στον σωλήνα της εξάτμισης. Η ουρία μέσα στο υγρό AdBlue® απελευθερώνει αμμωνία (NH3) στις υψηλές θερμοκρασίες των καυσαερίων και η αμμωνία αυτή αντιδρά με τα οξείδια του αζώτου (NO και NO2) μέσα στον καταλυτικό μετατροπέα για να σχηματιστούν αβλαβείς ατμοί αζώτου (N2) και νερού (H2Ο).

Εκτός από την τεχνολογία scr, υπάρχουν άλλες εναλλακτικές τεχνολογίες;

Οι τεχνολογίες SCR αποτελούν την πιο πρόσφατη εξέλιξη στον δρόμο προς τις απαιτήσεις του μέλλοντος για τις εκπομπές ρύπων. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η Opel αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία BlueInjection (η τεχνολογία SCR της Opel) σε ολόκληρη την γκάμα των κινητήρων diesel που διαθέτει, ξεκινώντας από το 2018.

Τι θα συμβεί εάν δεν συμπληρώσω υγρό;

Εάν το δοχείο του υγρού AdBlue® αδειάσει, το αυτοκίνητο δεν θα τεθεί ξανά σε λειτουργία αφότου κλείσετε το διακόπτη ανάφλεξης! Αυτό δεν αποτελεί βλάβη, αλλά είναι μια απαιτούμενη λειτουργία του οχήματος. Εάν συμβεί αυτό, το σύστημα θα χρειαστεί πλήρωση υγρού, ώστε το όχημα να μπορέσει να τεθεί και πάλι σε λειτουργία.

Τί θα πρέπει να προσέχω όταν αγοράζω υγρό adblue®;

  • Κατ' αρχήν, θα πρέπει να ελέγχετε εάν το υγρό διαθέτει το εμπορικό σήμα AdBlue® και τα πρότυπα ISO 22241-1 και DIN 70070.
  • Επίσης, συνιστούμε με έμφαση να χρησιμοποιείτε μόνο δοχεία με σφραγισμένη την περιοχή προς τον στόμιο πλήρωσης (συνήθως με βιδωτό προσαρμογέα). Έτσι ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος να χυθεί υγρό.
  • Τέλος, δεδομένου ότι το υγρό AdBlue® έχει περιορισμένη διάρκεια, ελέγξτε την ημερομηνία λήξης πριν συμπληρώσετε.

Μπορώ να συμπληρώνω adblue® σε πρατήρια καυσίμων για φορτηγά;

Δεν συνιστούμε τη συμπλήρωση υγρού στις αντλίες υγρού AdBlue® που υπάρχουν σε πολλά πρατήρια καυσίμων για επαγγελματικά οχήματα (φορτηγά και λεωφορεία), καθώς η ταχύτητα ροής είναι υπερβολικά μεγάλη για επιβατικά αυτοκίνητα. Επιπλέον, τα περισσότερα ακροφύσια για φορτηγά ανοίγουν με ένα ένθετο τμήμα μαγνήτη που υπάρχει στο άνοιγμα πλήρωσης του οχήματος, το οποίο δεν υπάρχει σε κανένα επιβατικό αυτοκίνητο της Opel. Το καλό είναι ότι υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός πρατηρίων καυσίμων σε όλη την Ευρώπη, τα οποία διαθέτουν αντλίες υγρού AdBlue® χαμηλής ροής για επιβατικά αυτοκίνητα. Η χρήση μιας τέτοιας αντλίας υγρού είναι όσο εύκολη είναι και η χρήση αντλίας για το γέμισμα του ρεζερβουάρ με πετρέλαιο.

Τί θα πρέπει να κάνω εάν χυθεί υγρό adblue® πάνω στο αυτοκίνητο ή και σε ρούχα;

Εάν μικρές ποσότητες του υγρού AdBlue® έρθουν σε επαφή π.χ. με βαμμένη επιφάνεια του οχήματος, σκουπίστε και εάν χρειάζεται, ξεπλύνετε την περιοχή με νερό. Εάν χυθεί υγρό AdBlue® στα ρούχα ή και τα χέρια σας, απλά ξεπλύνετε καλά με καθαρό νερό.

Υπάρχει επιλογή να έχω μεγαλύτερη δεξαμενή adblue®;

Τα οχήματα της Opel δεν έχουν αυτή την επιλογή. Για κάθε όχημα υπάρχει μόνο ένα μέγεθος δεξαμενής που έχει σχεδιαστεί για τη βελτιστοποίηση των περιορισμών συσκευασίας και βάρους.

Ποιος είναι ο κατασκευαστής του adblue®;

Το AdBlue® είναι σήμα κατατεθέν της VDA, για το οποίο η General Motors (μητρική εταιρεία της Opel) διαθέτει παγκόσμια άδεια που καλύπτει όλες τις μάρκες. Κατασκευάζεται από εταιρείες χημικών και μόνο κατασκευαστές και διανομείς με άδεια χρήσης μπορούν να χρησιμοποιούν το όνομα "AdBlue®".