ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ BLUEINJECTION ΤΩΡΑ. ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!

Είστε ο ιδιοκτήτης ενός οχήματος Opel με τεχνολογία BlueInjection. Θέλουμε να κάνουμε το όχημά σας καθαρότερο και πιο φιλικό προς το περιβάλλον και έτσι να βελτιστοποιήσουμε τον έλεγχο του κινητήρα των αντίστοιχων μοντέλων της Opel με τεχνολογία BlueInjection. Αυτό θα βελτιώσει σημαντικά την αποτελεσματικότητα των εκπομπών καυσαερίων σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης, λαμβάνοντας υπόψη το μελλοντικό πρότυπο εκπομπών ρύπων που θα τεθεί σε ισχύ τον Σεπτέμβριο του 2017.

Με αυτήν την ενέργεια που μπορείτε να κάνετε τώρα, τα οχήματά σας θα λάβουν την τελευταία τεχνολογία της Opel στην πορεία προς τις μελλοντικές απαιτήσεις εκπομπών.

Βελτιστοποιούμε το λογισμικό του κινητήρα. Τα οφέλη σας:

 

Κανένα κόστος για σας

 

Η ενημέρωση διαρκεί λιγότερο από 1 ώρα

 

Δεν επηρεάζεται η κατανάλωση καυσίμου και οι επιδόσεις

Βρείτε ένα Διανομέα Opel

Πληκτρολογήστε σε οποιοδήποτε από τα παρακάτω πεδία:

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ OPEL BLUE INJECTION;

BlueInjection είναι η πρωτοποριακή τεχνολογία SCR για κινητήρες diesel της Opel που χρησιμοποιεί το υγρό AdBlue®* για να μειώσει περαιτέρω το επίπεδο των οξειδίων του αζώτου, για "καθαρότερες" εκπομπές ρύπων.

* Το AdBlue® είναι κατατεθειμένο εμπορικό σήμα της Verband der Automobilindustrie e.V.

Προηγούμενο
 • ΠΟΤΕ ΝΑ ΞΑΝΑΓΕΜΙΣΕΤΕ;

  Στα αυτοκίνητα με σύστημα BlueInjection, χρειάζεται συμπλήρωση υγρού AdBlue® περίπου κάθε 4.000 έως 6.500 χλμ., ανάλογα με το όχημα, τον κινητήρα, καθώς και τον τρόπο που οδηγείτε. Μην ανησυχείτε όμως, στο ταμπλό υπάρχει μια ένδειξη που σας ενημερώνει όποτε φτάνει η στάθμη του υγρού σε χαμηλά επίπεδα.

 • ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΥΓΡΟΥ ADBLUE®;

  Συμπληρώνετε το υγρό μόνοι σας, χάρη στη μεγάλη γκάμα δοχείων που διατίθενται. Ή απλά απευθυνθείτε στον Διανομέα/Εξουσιοδοτημενο Επισκευαστή Opel της περιοχής σας, για να σας συμπληρώσουν υγρό εκεί.

Επόμενο
Προηγούμενο
 • ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΥΓΡΟ;

 • ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΥΓΡΟΥ;

Επόμενο

Τεχνολογία BlueInjection

Δείτε το Video

ΟΙ ΣΥΧΝΟΤΕΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ BLUEINJECTION ΚΑΙ ΤΟ ΥΓΡΟ ADBLUE®.

Τί είναι το υγρό AdBlue®;

Το υγρό AdBlue® (λέγεται και Υγρό Καυσαερίων Πετρελαίου) είναι ένα άοσμο, άχρωμο, καθαρό και μη τοξικό υγρό που αποτελείται αποκλειστικά από ουρία κατά 32,5% και νερό κατά 67,5%. Καθώς είναι κυρίως νερό, παγώνει στους -11°C (μια συμπύκνωση 32,5% είναι το χαμηλότερο σημείο πήξης του διαλύματος ουρίας και νερού), έτσι ώστε το όχημα να μπορεί να λειτουργεί σε όλες τις συνθήκες. Όλα τα ρεζερβουάρ υγρού AdBlue® διαθέτουν έναν θερμαντήρα που ξεπαγώνει αρκετή ποσότητα υγρού ώστε να επιτυγχάνεται η μείωση των εκπομπών ρύπων.

Τι είναι η τεχνολογία SCR;

SCR σημαίνει Selective Catalytic Reduction, δηλαδή Επιλεκτική Καταλυτική Αναγωγή, και είναι μια τεχνολογία που χρησιμοποιείται για τη μείωση των οξειδίων του αζώτου (NOx) στα καυσαέρια κινητήρων diesel. Βασίζεται στο υγρό AdBlue® (λέγεται και Υγρό Καυσαερίων Πετρελαίου), ένα διάλυμα 32,5% ουρίας σε καθαρό νερό, το οποίο ψεκάζεται μέσα στον σωλήνα της εξάτμισης. Η ουρία μέσα στο υγρό AdBlue® απελευθερώνει αμωνία (NH3) στις υψηλές θερμοκρασίες των καυσαερίων και η αμμωνία αυτή αντιδρά με τα οξείδια του αζώτου (NO και NO2) μέσα στον καταλυτικό μετατροπέα για να σχηματιστούν αβλαβείς ατμοί αζώτου (N2) και νερού (H2Ο).

Εκτός από την τεχνολογία SCR, υπάρχουν άλλες εναλλακτικές τεχνολογίες;

Οι τεχνολογίες SCR αποτελούν την πιο πρόσφατη εξέλιξη στον δρόμο προς τις απαιτήσεις του μέλλοντος για τις εκπομπές ρύπων. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η Opel αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία BlueInjection (η τεχνολογία SCR της Opel) σε ολόκληρη την γκάμα των κινητήρων diesel που διαθέτει, ξεκινώντας από το 2018.

Πόσο συχνά χρειάζεται να συμπληρώνω υγρό AdBlue®;

Ο αριθμός χιλιομέτρων εξαρτάται από το προφίλ του κάθε οδηγού, το φορτίο του οχήματος και τον κινητήρα. Κανονικά όμως θα μπορείτε να καλύψετε μια απόσταση περίπου 4.000 χλμ. μέχρι να αδειάσει το δοχείο, εάν το αυτοκίνητό σας διαθέτει τον κινητήρα 2.0 CDTI ή ακόμα και 6.500 χλμ. στην περίπτωση του κινητήρα 1.6 CDTI. Ό,τι και να συμβεί, μια ενδεικτική λυχνία στην οθόνη ενδείξεων του οδηγού θα σας προειδοποιεί όταν η στάθμη μειώνεται και πρέπει να συμπληρώνετε υγρό.

Τι θα συμβεί εάν δεν συμπληρώσω υγρό;

Εάν το δοχείο του υγρού AdBlue® αδειάσει, το αυτοκίνητο δεν θα τεθεί ξανά σε λειτουργία αφότου κλείσετε το διακόπτη ανάφλεξης! Αυτό δεν αποτελεί βλάβη, αλλά είναι μια απαιτούμενη λειτουργία του οχήματος.
Εάν συμβεί αυτό, το σύστημα θα χρειαστεί πλήρωση υγρού, ώστε το αυτοκίνητο να μπορέσει να τεθεί και πάλι σε λειτουργία.

Τί θα πρέπει να προσέχω όταν αγοράζω υγρό AdBlue®;
 • Κατ' αρχήν, θα πρέπει να ελέγχετε εάν το υγρό διαθέτει το εμπορικό σήμα AdBlue® και τα πρότυπα ISO 22241-1 και DIN 70070.
 • Επίσης, συνιστούμε με έμφαση να χρησιμοποιείτε μόνο δοχεία με σφραγισμένη την περιοχή προς τον στόμιο πλήρωσης (συνήθως με βιδωτό προσαρμογέα). Έτσι ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος να χυθεί υγρό.
 • Τέλος, δεδομένου ότι το υγρό AdBlue® έχει περιορισμένη διάρκεια, ελέγξτε την ημερομηνία λήξης πριν συμπληρώσετε.
Δεδομένου ότι το AdBlue® χρησιμοποιείται ήδη σε επαγγελματικά οχήματα, μπορώ να συμπληρώνω AdBlue® σε πρατήρια καυσίμων για φορτηγά;

Δεν συνιστούμε τη συμπλήρωση υγρού στις αντλίες υγρού AdBlue® που υπάρχουν σε πολλά πρατήρια καυσίμων για επαγγελματικά οχήματα (φορτηγά και λεωφορεία), καθώς η ταχύτητα ροής είναι υπερβολικά μεγάλη για επιβατικά αυτοκίνητα.
Επιπλέον, τα περισσότερα ακροφύσια για φορτηγά ανοίγουν με ένα ένθετο τμήμα μαγνήτη που υπάρχει στο άνοιγμα πλήρωσης του οχήματος, το οποίο δεν υπάρχει σε κανένα επιβατικό αυτοκίνητο της Opel.
Το καλό είναι ότι υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός πρατηρίων καυσίμων σε όλη την Ευρώπη, τα οποία διαθέτουν αντλίες υγρού AdBlue® χαμηλής ροής για επιβατικά αυτοκίνητα. Η χρήση μιας τέτοιας αντλίας υγρού είναι όσο εύκολη είναι και η χρήση αντλίας για το γέμισμα του ρεζερβουάρ με πετρέλαιο.

Τί θα πρέπει να κάνω εάν χυθεί υγρό AdBlue® πάνω στο αυτοκίνητο ή και σε ρούχα;

Εάν μικρές ποσότητες του υγρού AdBlue® έρθουν σε επαφή π.χ. με βαμμένη επιφάνεια του οχήματος, σκουπίστε και εάν χρειάζεται, ξεπλύνετε την περιοχή με νερό.
Εάν χυθεί υγρό AdBlue® στα ρούχα ή και τα χέρια σας, απλά ξεπλύνετε καλά με καθαρό νερό.

Ποιός είναι ο κατασκευαστής του υγρού AdBlue®;

Το υγρό AdBlue® είναι κατατεθειμένο εμπορικό σήμα της VDA, για το οποίο η General Motors (μητρική εταιρεία της Opel) διαθέτει παγκόσμια άδεια χρήσης που καλύπτει όλες τις μάρκες της. Κατασκευάζεται από χημικές εταιρείες και μόνο από αδειοδοτημένους κατασκευαστές και διανομείς που μπορούν να χρησιμοποιούν την ονομασία "AdBlue®".

Πληροφορίες για τα Επιβατικά Οχήματα

Πληροφορίες για τα Επαγγελματικά Οχήματα

Close

Κάθε δοχείο υγρού AdBlue® διαθέτει αισθητήρες που ενεργοποιούν μια σειρά από μηνύματα όταν η στάθμη του υγρού μειωθεί.

Υπάρχουν τρία στάδια:

• Όταν τα υπολειπόμενα χιλιόμετρα είναι 2.400 (ή λιγότερα, ανάλογα με την κατανάλωση) - Ανάβει για λίγο μια προειδοποιητική λυχνία στην οθόνη πληροφόρησης του οδηγού.
• Όταν τα υπολειπόμενα χιλιόμετρα είναι λιγότερα από 1.750 - Εμφανίζεται μια προειδοποίηση, η οποία θα επανέρχεται κάθε φορά που βάζετε μπροστά στον κινητήρα.
• Όταν τα υπολειπόμενα χιλιόμετρα είναι 900 – αναβοσβήνει μια λυχνία έως ότου συμπληρώσετε υγρό.

Στα αυτοκίνητα με σύστημα BlueInjection, χρειάζεται συμπλήρωση υγρού AdBlue® περίπου κάθε 4.000 έως 6.500 χλμ. Μην ανησυχείτε όμως, στο ταμπλό υπάρχει μια ένδειξη που θα σας ειδοποιεί όποτε μειώνεται η στάθμη του υγρού.

Εάν το δοχείο του υγρού AdBlue® αδειάσει, ο κινητήρας δεν θα μπορεί να τεθεί σε λειτουργία εάν δεν γεμίσετε πλήρως το δοχείο με υγρό.

Close

 • Το στόμιο συμπλήρωσης βρίσκεται δίπλα στο στόμιο πλήρωσης πετρελαίου (ή πίσω από ένα άνοιγμα στον πίσω προφυλακτήρα).
 • Το καπάκι του δοχείου είναι χρωματισμένο και ανοίγει με το χέρι.
 • Η συμπλήρωση μπορεί να γίνει με όλα τα δοχεία για αυτοκίνητα που διατίθενται σε πολλά πρατήρια καυσίμων ή καταστήματα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μία από τις αντλίες υγρού AdBlue® που υπάρχουν σε ορισμένα πρατήρια καυσίμων, οι οποίες είναι ειδικά σχεδιασμένες για οχήματα. Μην χρησιμοποιείτε αντλίες υγρού AdBlue® που είναι κατασκευασμένες ειδικά για φορτηγά/επαγγελματικά οχήματα.
 • Συμπληρώνετε το υγρό μόνοι σας, χάρη στη μεγάλη γκάμα δοχείων που διατίθενται. Ή απλά απευθυνθείτε στον Διανομέα/Εξ. Επισκευαστή Opel της περιοχής σας, για να σας συμπληρώσουν υγρό εκεί.
 • Εάν μικρές ποσότητες του υγρού AdBlue® έρθουν σε επαφή με βαμμένη επιφάνεια του οχήματος, σκουπίστε και εάν χρειάζεται, ξεπλύνετε την περιοχή με νερό.
Close

 • Η πρωτοποριακή τεχνολογία SCR (Selective Catalytic Reduction, δηλ. Επιλεκτική Καταλυτική Αναγωγή): Η τεχνολογία BlueInjection χρησιμοποιείται στο σύστημα μετεπεξεργασίας που χρησιμοποιεί η Opel για τα καυσαέρια του κινητήρα.
 • Με την τεχνολογία BlueInjection, ψεκάζεται απευθείας υγρό AdBlue® στο σωλήνα της εξάτμισης, με αποτέλεσμα να μειώνοναι οι εκπομπές του επιβλαβούς μονοξειδίου του αζώτου, καθώς μετατρέπονται σε ατμούς αζώτου και νερού που δεν βλάπτουν το περιβάλλον.
 • Το AdBlue® είναι ένα καθαρό, μη τοξικό, μη εύφλεκτο και άοσμο υγρό που αποτελείται αποκλειστικά από ουρία κατά 32,5% και νερό κατά 67,5%.
Close

Φροντίσαμε ώστε το όχημά σας να έχει τις ίδιες επιδόσεις που είχε και πριν την αναβάθμιση, όσον αφορά την οικονομία καυσίμου, την απόδοση και το επίπεδο θορύβου. Ως συνέπεια της ενημέρωσης της μονάδας ελέγχου  του κινητήρα, η μέση κατανάλωση AdBlue®* θα αυξηθεί. Μια ενημερωμένη έκδοση λογισμικού διατίθεται προς το παρόν για τα ακόλουθα οχήματα, δωρεάν:

Αφού υπολείπονται 900 χιλιόμετρα πριν η δεξαμενή AdBlue® αδειάσει **, θα λάβετε το συνεχές μήνυμα:

Επανεκκίνηση Κινητήρα προλαμβάνεται σε 900 km.
Σε περίπτωση που λάβατε αυτήν την προειδοποίηση παρακαλούμε συμπληρώστε με τουλάχιστον 5 λίτρα AdBlue®.
Όταν η δεξαμενή έχει εξαντληθεί πλήρως, ο κινητήρας δεν θα επανεκκινηθεί.

* Η κατανάλωση μπορεί να ποικίλει ανάλογα με π.χ. την οδηγική συμπεριφορά και το φορτίο του οχήματος.
** Δοχείο ΑdBlue άδειο =η δεξαμενή πρέπει να εφοδιαστεί πλήρως με το υγρό

Κατανάλωση καυσίμου:

Insignia 2.0 CDTI
Κατανάλωση καυσίμου σε l / 100 km: εντός πόλης 5,8 - 5,5, εκτός πόλης 4,0 - 3,6, μικτός κύκλος 4,7 - 4,3. Εκπομπές CO2 σε g / km: μικτός κύκλος 124 - 114.
Σύμφωνα με τον κανονισμό R (ΕΚ) αριθ. 715/2007 (όπως ισχύει αντίστοιχα).