Σχεδίαση - Η Σχεδιαστική γλώσσα της Opel
Σχεδίαση Opel - HMI & Infotainment

HMI & Infotainment

Οι ενδείξεις και οι σημαντικότερες λειτουργίες του smartphone σας είναι διαθέσιμες στην οθόνη αφής του αυτοκινήτου σας.

Το όχημά σας συναντά το smartphone
Σχεδίαση Opel - Καινοτομίες

Καινοτομίες

Ανακαλύψτε με ποιους τρόπους μπορείτε να ωφεληθείτε από το καινοτόμο πνεύμα.

Γνωρίστε έναν κόσμο γεμάτο από νέες προτάσεις.
Opel – Μετακίνηση και Λύσεις φιλικές προς το Περιβάλλον

Διατήρηση

Τεχνολογίες που προστατεύουν το περιβάλλον και εξοικονομούν καύσιμο.

Πως μπορούμε να μειώσουμε τα "ίχνη" μας;
Σχεδίαση Opel - Πρωτότυπα οχήματα

Πρωτότυπα οχήματα

Γνωρίστε τα νέα σχήματα του μέλλοντος.

Εξετάστε το όνειρο.

Η ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ.

Θέλετε να βλέπετε και να αισθάνεστε την ποιότητα του οχήματος που οδηγείτε. Γι'αυτό εμείς επιμένουμε να τελειοποιούμε την κάθε λεπτομέρεια στη σχεδίαση και τη λειτουργικότητα του αυτοκινήτου σας. Αυτή είναι η ουσία της νέας σχεδιαστικής γλώσσας της Opel, η οποία εκφράζεται με το σλόγκαν "η γλυπτική τέχνη συναντά τη Γερμανική ακρίβεια".

Η νέα σχεδιαστική γλώσσα έχει τις ρίζες της στη μακρά ιστορία της επιτυχημένης σχεδίασης της Opel. Η Opel ήταν η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία στην Ευρώπη που σχεδίασε και παρουσίασε πρωτότυπα οχήματα, αρχής γενομένης το 1965, με το Πειραματικό GT. Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Σχεδίασης, που έχει την έδρα του στην πατρίδα της Opel στο Rüsselsheim, συνδυάζει τις τρεις ομάδες σχεδίασης της Opel: την ομάδα Εξωτερικής, την ομάδα Εσωτερικής και την ομάδα Προηγμένης σχεδίασης. Και οι τρεις συνεργάζονται με τους κορυφαίους μηχανικούς της εταιρίας, ώστε να μεγιστοποιήσουν το αποτέλεσμα. Περίπου 350 άτομα συνεργάζονται στον ολοένα και αυξανόμενο τομέα της σχεδίασης στο Rüsselsheim.

Στο στούντιο Εξωτερικής Σχεδίασης, οι πρωτοποριακές ιδέες αποτυπώνονται σε δισδιάστατη μορφή, ενώ στη συνέχεια παίρνουν τρισδιάστατη μορφή στους υπολογιστές των γνωστών σχεδιαστών. Αν και οι περισσότεροι ανταγωνιστές μας εντάσουν την ομάδα σχεδίασης στο μηχανολογικό τμήμα, εμείς το εντάσουμε στο τμήμα σχεδίασης, το οποίο αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα.

Το στούντιο Εσωτερικής Σχεδίασης συνεργάζεται στενά με το στούντιο Εξωτερικής Σχεδίασης και την ομάδα των μηχανικών μας. Είναι υπεύθυνο για τα χρώματα και τις ταπετσαρίες, τα συστατικά και την ποιότητα, καθώς επίσης και τη συνολική εμφάνιση της καμπίνας.

Το τμήμα Προηγμένης Σχεδίασης προσβλέπει στο μέλλον (περισσότερο από 4 χρόνια). Εδώ αναπτύσσονται τα πρωτότυπα οχήματα και εξετάζονται οι σχεδιαστικές εκτελέσεις. Για παράδειτμα, το σύστημα θυρών του Meriva εκτελέστηκε στο τμήμα Προηγμένης Σχεδίασης.